Ga je binnenkort verhuizen? Van harte gefeliciteerd met je koop al zijn er meer dan genoeg dingen die je moet regelen op relatief korte termijn. Dit is alleen wel afhankelijk van de staat waarin de woning verkeert. Of het nu gaat om een woning die al een tijdje bestond of wanneer het gaat om een nieuwbouwwoning. Sommige zaken wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk geregeld hebben. In deze blog gaan we hier dieper op in en geven we je informatie over zaken die je op tijd moet regelen.

Kies voor een nieuwe vloer

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen of je tevreden bent met de bestaande vloer die reeds in de woning zit, of dat je deze graag zal willen (laten) vervangen. Het hangt er natuurlijk een prijskaartje aan, maar het is wel handig om te bepalen welke vloer je in je huis wil hebben voordat je gaat verhuizen. De reden hiervoor is dat het makkelijker is om een vloer te vervangen voordat al je meubels er staan. Als je nog niet zeker weet wat voor nieuw interieur je wil hebben, dan kan het kiezen van een tamelijk neutrale vloer erg helpen. Wij adviseren je daarom om te kijken voor een gietvloer. Een gietvloer past namelijk erg goed in veel verschillende soorten interieurstijlen.

Kies een nieuwe keuken uit

Ten tweede willen we je graag adviseren om te kiezen voor een mooie nieuwe keuken te kiezen als de keuken die er nu inzit je niet helemaal bevalt. Het vervangen van een keuken is namelijk nog een hele klus. Het levert daarnaast ook nog veel troep op en je kunt natuurlijk een paar dagen niet koken. Dat is belangrijk om in acht te nemen. 

Behangen en verven

Ten slotte willen we graag nog aandragen dat je een goede planning handhaaft om ervoor te zorgen dat je pas verhuist wanneer je de belangrijkste zaken hebt geregeld. Daar hoort dus ook bij dat je de schilders en behangers voordat je gaat verhuizen hebt laten langskomen. Als je het zelf doet, dan geldt ook hier dat je het beter voor dan na de verhuizing kunt doen. Je wil natuurlijk niet dat je al dan niet nieuwe meubels gelijk vies worden van behangplaksel of de verf.