Een inloopdouche is voor veel mensen een interessant alternatief voor een douche met een douchegordijn of douchecabine. Toch zijn er verkeerde ideeën die mensen vaak hebben wanneer het gaat om een inloopdouche. In deze blog willen we de 3 grootste blunders even benoemen. De belangrijkste tip is dat je, wat je uiteindelijk ook kiest, ervoor zorgt dat er geen waterschade kan optreden. Laat dus altijd je badkamer kitten door een professional zoals Akar.

Blunder #1 – Je gaat ervan uit dat je niet genoeg ruimte hebt voor een inloopdouche, dus je blaast het idee af

Deze blunder komt veel te vaak voor. Je luistert naar slechte informatie van anderen die je vertellen dat je een GROTE badkamer moet hebben om een inloopdouche te laten werken. Dit is gewoon niet het geval. In werkelijkheid kan je een inloopdouche hebben in de kleinste badkamers, ALS je bereid bent om een 100% open ontwerp te hebben zonder deuren. Als je een douchescherm of een gebogen (dunnere) glazen douchewand gebruikt, kan je je bad eruit halen, nog steeds glas hebben dat je warm houdt en ook nog genieten van een deurloze douche.

Blunder #2 – Je gebruikt de verkeerde douchekop, plaatst hem op de verkeerde plek, en het water gutst eruit

Het type douchekop is heel belangrijk in een inloopdouche. Je hoeft geen ingenieur te zijn om uit te vinden dat als je een vaste douchekop gebruikt die op de opening van een inloopdouche is gericht, je water op de badkamervloer krijgt. Als je een kleine inloopdouche ontwerpt, raad ik je aan een regendouche te gebruiken die, door het ontwerp, naar beneden op je hoofd gericht is. Zo verminder je de kans dat er water op de badkamervloer terechtkomt.

Blunder #3 – Er is te veel ‘van jezelf’ te zien dan je zou willen met een inloopdouche

Sommige mensen denken na het plaatsen van een mooie inloopdouche van helder glas… dat het perfect is. Het is perfect … totdat hun kleine kinderen binnenstormen en ze in hun blootje kunnen zien. Het is perfect … totdat hun man binnenkomt en een gesprek wil voeren terwijl ze eigenlijk hoopten op een paar minuten privacy in de douche. Een inloopdouche hoeft je niet ‘in de etalage’ te zetten voor iedereen in je familie die NU je aandacht wil! Je moet een slimmere inloopdouche ontwerpen die je de persoonlijke ruimte (en douche privacy) geeft waar je naar verlangt. In plaats van te kiezen voor helder glas met een grote opening – maak het kleiner met een douchescherm (genoemd in blunder # 1) met een twist. Gebruik donker glas vs. helder glas. Een andere strategie is om een ondoorzichtig golfpatroon van glazen blokken te gebruiken voor je muur. Het kan een privé, maar toch open, douche voor je creëren.