Een kast inrichten kan een heel gedoe zijn. Wat zet je er in, wat zet je waar, wat past er in en hoe groot wil je je kast hebben. De kast moet natuurlijk wel in je kamer passen en zo opgesteld staan dat niemand er last van heeft. Toch wil je ook wel weer een grote kast, want al je spullen moet je wel kwijt kunnen. Kortom, een kast inrichten is nog best wel een klus. In deze blog vind je tips om je kast in te richten!

Sorteer op kleur

Als je een kast indeelt, is het goed om op de kleur te letten. Je wilt niet te veel kleuren gebruiken, omdat het niet te druk moet worden. Daarom is het goed om het aantal kleuren te beperken tot 2 of 3. Zet de kleuren wel bij elkaar en niet kris kras door elkaar heen, dan wordt het te druk. Het gebruik van rustige kleuren zoals lichtblauw of lichtgroen. Deze kleuren geven een rustgevende uitstraling.

Gebruik verschillende hoogtes

Het gebruik van verschillende hoogtes geeft een sfeervol effect aan je kast. Als alles op één hoogte zou staan, dan wordt het een saaie kast om naar te kijken. Je kunt bijvoorbeeld variëren in hoogtes door verschillende soorten vazen te gebruiken. Een andere opties is om fotolijstjes te gebruiken. Deze zijn er in allerlei soorten en maten. Door het gebruik van fotolijstjes maak je het ook persoonlijk. 

Neem een kast op maat

De indeling van je kast, wordt ook bepaald door de grootte van je kast. Daarom is het goed om te weten dat je zelf kunt kiezen hoe groot je kast wordt. Tegenwoordig worden kasten op maat gemaakt voor ieder persoon. Ze zijn er in zoveel verschillende soorten en maten dat de keuze enorm is. Op deze manier kun je de juiste kast kiezen voor in je woonkamer. Dit is ook nodig, omdat elke woonkamer er anders uit ziet. De een wilt een kast van 3 meter breed en één meter lang en de ander wil juist weer een kast van één meter breed en 2 meter hoog.