In een wereld van comfortabele en rustgevende slaapmomenten hoort natuurlijk een goed en heerlijk dekbed! Maar weet jij ook wat het perfecte dekbed voor jou is? Er zijn namelijk veel verschillende soorten dekbedden. Van formaten tot aan dikte en van materialen tot de vulling. Genoeg keuze om uit te kiezen dus. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze wat dekbed betreft hebben we wat opties op een rijtje gezet. Lees dus vooral verder.

De magie van vulling

Een dekbed bestaat uit verschillende materialen en vullingen en dat is maar goed ook. Een dekbed kan namelijk erg bepalend zijn voor je nachtrust. Zo heeft elk dekbed dan ook zijn eigen voordelen. Je hebt bijvoorbeeld synthetische dekbedden, deze dekbedden zijn zeer geschikt voor mensen die last hebben van allergieën en voor kinderen, ze zijn wasbaar in de wasmachine en relatief de goedkoopste variant van dekbedden. Dan heb je donzen dekbedden, donzen dekbedden zijn warme dekens die tegelijkertijd goed ventileren. Een dons dekbed is vrij licht van gewicht en goed isolerend. En tot slot kun je ook nog kiezen voor een wol dekbed. Een wol dekbed is een warm en vooral vocht absorberend deken. Het dekbed reguleert de lichaamstemperatuur, waardoor deze dekens ideaal zijn voor mensen die veel vocht verliezen tijdens het slapen. In tegenstelling tot synthetische en donzen dekens zijn wollen dekens aan de vrij zware kant. Hierbij is het dus verstandig om na te gaan wat het beste bij jou wensen past.

Seizoen dekens voor het hele jaar

Tuurlijk speelt bij het comfortabel voelen onder een deken het seizoen ook een grote rol. Als het namelijk te warm is buiten in de zomermaanden, heb je al gauw de behoefte aan een zo dun mogelijke deken. Terwijl je in de winterdagen natuurlijk een heerlijke warme deken wilt hebben waar je je helemaal in kunt laten verdwijnen. Gelukkig bestaan er dan ook 4-seizoen dekbedden. De naam zegt het al, het is een dekbed variant die bestand is tegen alle vier de seizoenen. Het dekbed bestaat namelijk uit twee delen die je uit elkaar kunt ritsen of knopen om zo te bepalen hoeveel warmte jij van een deken nodig hebt op dat moment.Als je een keuze hebt gemaakt wat het beste bij jouw persoonlijke voorkeur past, is het tijd om een dekbed te bestellen! Dit doe je natuurlijk op Cinderella.nl.