Er zijn veel mensen die jaarlijks verhuizen en misschien niet helemaal precies weten hoe ze het beste kunnen verhuizen in hun situatie. Daarom is het erg goed om een aantal tips tot je te nemen waar je mee aan de slag kunt om bijvoorbeeld de ´fouten´ van die mensen te vermijden. In deze tips willen we graag met je doornemen wat elk verhuisbedrijf zeker toepast indien nodig. Zin in een stukje inspiratie en handige tips waar je meer verder kunt? Lees dan snel verder in deze blog. 

Begin met een goede planning

Veel verhuizingen worden niet helemaal goed gepland waardoor het soms zo is dat bepaalde mensen niet mee kunnen helpen die denken dat ze wel mee kunnen helpen. Dan zit je ineens met minder helpers. Daarom is het goed om van tevoren een online agenda aan te maken en daarin een tijdsplanning aan te geven hoe de verhuizing gaat verlopen en op welke dag(en).

Hanteren systeem

Het is goed om een systeem te verzinnen waardoor het voor iedereen duidelijk is waar de verschillende dozen allemaal moeten komen te staan in het nieuwe huis. Het is belangrijk dat je goede stevige verhuisdozen hebt waar je op kunt schrijven en welke kamer alles moet komen. Het is goed om dit te laten corresponderen met een bepaalde lijst waarop je kunt afvinken of dergelijke dozen het huis verlaten hebben. Dit zou misschien ook online gedaan kunnen worden via een excelsheet. 

Het juiste vervoer 

Wanneer je een grote inboedel hebt en je moet een flink eind rijden naar je nieuwe woning dan raden we aan om te investeren in een vrachtwagen met chauffeur om de inboedel en een keer over te kunnen brengen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de diensten van een verhuisbedrijf wanneer jij denkt dat de verhuizing een iets te groot project voor jou en je vrienden wordt. Een verhuizing die wat dichter in de buurt is kan misschien met een aanhangwagen of een of twee bestelbusjes gedaan worden.

Bonustip: Wanneer de originele verpakkingen van audiovisuele apparatuur nog hebt, dan is het erg fijn om hier in de spullen te vervoeren omdat deze verpakkingen doorgaans uitgevoerd zijn met piepschuim aan de binnenkant dat de spullen beschermt en de dozen zijn vaak vrij sterk. Op deze manier bespaar je op de kosten voor verhuisdozen.