Wanneer je op zoek bent naar een geschikte vloer voor je woning, dan heb je ongetwijfeld de categorie gietvloeren voorbij zien komen. Deze vloeren voorzien je woning van een strak design, zijn duurzaam en goed te combineren met vloerverwarming. Er zijn dus veel voordelen, maar is het ook ideaal voor de ruimte waar je de nieuwe vloer wilt leggen. Hier duiken we verder op in tijdens deze blog.

Basis van een mooie gietvloer

Niet in elke ruimte kan eenvoudig een gietvloer geplaatst worden. De ondergrond speelt hierin een bepalende rol. Wanneer de ondergrond niet stabiel genoeg is dan dient deze eerst aangepakt te worden. Het materiaal van een gietvloer moet zich namelijk goed hechten aan de ondergrond. Dit is ideaal als je kijkt naar onderliggend natuursteen, betonlaag of hout. Dit gaat niet goed in combinatie met een onderlaag dat bestaat uit zeil, kurk of linoleum. Daarnaast moet de ondergrond egaal zijn. Op deze manier tref je de juiste voorbereiding voor een gietvloer. Je kunt vervolgens aan de slag met het leggen van een gietvloer. 

Is een gietvloer dan ideaal voor elke ruimte?

Een gietvloer is een populaire keuze. Je ziet het steeds meer terug in woningen en ook in industriële werkruimtes. Het is aan jezelf de afweging om het voor elke ruimte ook daadwerkelijk te gebruiken. We raden aan om het in grote ruimtes aan te brengen, zoals de woonkamer, keuken of werkruimtes. De vloer is naadloos en egaal. Hierdoor is het makkelijk schoon te houden. Een gietvloer stijlen gaat ook gemakkelijk. Zo kan het materiaal voorzien worden van een kleurstof die je graag zou willen. Daarnaast kan de toplaag voorzien worden van een kunststoffen coatinglaag. Zo kan je de vloer ook opnieuw laten stijlen of na een aantal jaren bijwerken.

Vochtige ruimtes

Is een gietvloer dan ook geschikt voor ruimtes waar sprake is van veel vocht? Zoals badkamers en keukens. Ja, dat is zeker mogelijk, omdat een gietvloer naadloos wordt gelegd, kan vocht zich niet tussen mogelijke naden vestigen. We raden hierbij wel aan om een speciale toplaag aan te brengen. Denk aan antislip, zodat je geen onverwachte uitglijders maakt.