Het inrichten van de kinderkamer vraagt altijd om een ludieke aanpak. Ieder kind zou zich helemaal thuis moeten voelen in zijn eigen persoonlijke ruimte. Luister goed naar de voorkeuren van het kind en ontwerp een kamer dat helemaal bij hem of haar past. Afhankelijk van je budget kun je kijken tot in hoeverre je in detail treedt. We behandelen in deze blog de basisprincipes waar je op moet letten tijdens het indelen van de kinderkamer.

Gordijnen

Maak gebruik van kleurrijke gordijnen. De kleur moet goed passen in de stijl van de kamer. Felgekleurde gordijnen geeft een indicatie van een scherpe en schone kamer. Donkere kleuren zorgen weer voor een goed verduisterde kamer. Zorg er in ieder geval dat de kleur goed overloopt in de rest van de kamer. 

Decoratie

Voor het decoreren van de kinderkamer hoef je niet speciaal nieuw materiaal aan te schaffen. Maak gebruik van het speelgoed om de kamer aan te kleden. Zo bespaar je opbergruimtes en kun je kleine kinderspeeltjes over de hele kamer aankleden. Denk hierbij aan muurplanken, kasten en bureaus. 

Kinderbedden

Kijk goed naar de ludieke en stevige kinderbedden van kinderkamerwebwinkel.nl. Een gepersonaliseerd kinderbed is altijd het leukst. Zo voelt je kind zich al snel comfortabel. De stijlen kunnen erg uiteenlopen. Van verschillende kleuren tot verschillende modellen. Denk hierbij aan een raceauto, raket of een kasteeltje als thema voor een bed. 

Versier het plafond

Een kind zal voor het slapengaan nog wel eens lang wakker in bed liggen. Kies voor leuke plafondversieringen waar je kind zo zijn of haar gedachten in kwijt kan raken. Zo zal elk druk kind uiteindelijk rustig worden en in slaap vallen. Soms wel handig toch! De versiering kan bestaan uit een prachtig heldere nacht of bijvoorbeeld een illustratie vol met schaapjes, zo kun je jouw kind uitdagen om schaapjes te tellen voor het slapen gaan.

Zachte vloer

De vloer van de kinderkamer is ook heel belangrijk. Een kind zal tijdens het spelen veel tijd spenderen op de grond. Zorg dus voor een stevige en zachte ondergrond. Zo blijven de voeten, handen, knieën en het rest van het lichaam goed beschermt tijdens het spelen op de kinderkamer. Daarnaast zijn er verschillende speciale speelmatten beschikbaar die je kind hier ook mee helpen beschermen.