Er zijn veel manieren om een appartement in te richten. Daarnaast hoef je bepaalde ideeën niet gelijk de prullenbak in te gooien, want er zijn voldoende tips om ruimtes groter of kleiner te laten lijken. Denk maar aan een uitklapbaar bed of een kasten met een rol lade. Genoeg ideeën en oplossingen dus. Lees snel verder voor meer inspirerende interieurtips.

De ruimte groter maken

Bij het inrichten van het appartement levert de grootte van de ruimtes de meeste problematiek op. Een ruimte wordt al snel gevuld als je meerdere meubels wilt plaatsen. Het wordt dan een lastige zaak om alles goed op elkaar af te stellen. Daarom raden we aan om te gaan zoeken naar meubels met meerdere functionaliteiten. Zoals een slaapbank dat een bed en bank ineen is. Of een uitklapbaar bed dat ingeklapt dient als een kast. Op deze manier ga je slim met de ruimte om. En is je ruimte gevuld, maar voelt het toch wat bekneld? Dan raden we aan om veel spiegels op te hangen. Met veel spiegels creëer je de illusie dat de ruimte groter is, wat een prettiger leef gevoel geeft.

Kies een eye catcher

Heb je het gevoel dat er iets mist in het appartement? Ga voor een pronkstuk in de woonkamer. Dit neemt gelijk de focus op zodra je de kamer binnenloopt. Zo loopt onze focus niet vast en wordt in ons onderbewustzijn de aandacht juist verdeeld. Denk aan een mooi vloerkleed, een standbeeld of een prachtig schilderij aan de wand. Met een interieurplan kom je al heel ver. Je kunt er ook voor kiezen om focuspunten te maken met wandtekeningen of het kiezen voor uniek kleurgebruik. Zoals het verven van een stuk muur. Je kunt hier je eigen creatieve geest op los laten.

Appartementencomplex ontwerpen

Helemaal fan geworden van het inrichten van een eigen appartement? In samenwerking met aannemersbedrijf Bouwhorst kun je de mooiste appartementen bouwen in Heerenveen. Neem je interesse in het ontwerpen van appartement interieurs naar een nieuw niveau en begin je eigen appartementen project. Ontdek de mogelijkheden door in gesprek te gaan met een aannemer.