Bij het samenstellen van een inboedel komen veel keuzes kijken. Ben je dus aan de slag met een nieuw interieur voor bijvoorbeeld een nieuwe woning? We helpen je met onze tips om de beste meubels samen te stellen. Zo hebben we een aantal interieurtips en kost besparende tips, zoals meubels die functioneren voor twee. Doe inspiratie op en pas onze tips toe op je eigen inboedelkeuzes.

Vergeet deze eerste stap niet

Voordat je allerlei favoriete bankstellen en tafels gaat bekijken raden we aan om eerst de ruimte goed te bestuderen. Wat zijn de afmetingen en waar kunnen potentiële meubels staan? Zo weet je bijvoorbeeld gelijk of je een grote bank wilt halen of twee kleinere. Pak de plattegrond erbij en kijk goed naar de afmetingen, met deze informatie kun je vervolgens aan de slag met uitkiezen van de meubels.

De eyecatcher en zijn accenten

We willen het liefst allemaal de mooiste en leukste meubels in huis. We behoeden je graag voor de fout dat je straks allemaal opvallende meubels in je woonkamer hebt staan. Ga juist voor een eyecatcher en vervolgens voor meubels die hier goed bij passen en op aansluiten. Zo heb je straks bijvoorbeeld een mooi opvallend bankstel en daaromheen de accenten die goed samengaan met je gekozen bankstel.

Efficiënte meubels

Heb je beperkte ruimte in huis? Ga altijd voor meubels die je ook echt nodig hebt. We kiezen vaak te makkelijk voor meubels die je toch niet vaak gaat gebruiken. Daarom is het beter om multifunctionele meubels te kiezen. Zo raden we aan om een kijkje te nemen tussen de slaapbanken. Zo hoef je voor gasten niet een extra bed aan te schaffen maar kun je eigen bank in de woonkamer zo omtoveren tot een geschikte slaapbank.

Meubels en accessoires afstemmen

Bij de meubels kun je het interieur opleuken door diverse accessoires aan te schaffen. Zorg dus dat je een goede afstemming hebt tussen de gekozen meubels en accessoires. Het is aangeraden om hiervoor een kleurenpallet aan te houden. Dit zorgt ervoor dat je op voorhand al een indicatie kan opmaken welke kleuren goed bij elkaar passen. Zo creëer je een goede balans in stijl en kleur voor elke ruimte.