Een eigen woning speelt een grote rol in je financiën. Een woning kan volgens velen een mooi pensioen maken of juist breken. Wanneer je een hypotheek van een huis volledig hebt afbetaald kan de verkoop van je woning op je oudejaarsdag een mooi pensioen opleveren. Daarom raden we aan om deze blog snel verder te lezen en te ontdekken hoe je de waarde van je woning doet stijgen.

Woonlocatie

De woonlocatie heeft invloed op de waarde van je woning. Mocht je dus van plan zijn om flink winst te maken op je woning, kies dan een tactische plek om een nieuwe woning te kopen. Hoe dichter een woning bij het centrum, hoe waardevoller een woning is. Kijk dus goed naar de ontwikkelingsplannen van een gebied of stad. Wat eerst een buitenwijk is, kan over tientallen jaren beschouwd worden als een centraal punt in een gebied. Zo zorgen de ontwikkelingsplannen rondom je nieuwe woning op latere termijn voor een hogere waarde van jouw woning.

Meer woningwaarde

Het formaat van de woning heeft meestal de grootste invloed op de woonprijs. Kijk dus naar slimme manieren om je woning uit te breiden. Denk hierbij aan een uitbouw of het bijkopen van extra stukken grond. Of creëer een extra kamer. Zo kan de bovenkant van een garage een mooie plek zijn voor een extra woonruimte. Of verdeel de ruimte op zolder in extra ruimtes. Hoe meer leefruimtes hoe meer waarde voor de woning. Op de lange termijn zal dit de woningwaarde doen stijgen. 

Eigen terrein afbakenen met hekwerk

Laat dubbelstaafmat hekwerk plaatsen rondom het land van je woning. Dit is een ijzersterk en transparant hekwerk wat optimale bescherming biedt aan je tuin en huis. Beschik je dus over een groot erf of een stuk land? Met dit hekwerk kun je gericht stukken grond afbakenen. Daarnaast kan een stuk hekwerk je tuin ook veel goeds doen qua stijl. Denk aan hekken waar je planten aan kunt ophangen of waar een klimop tegenaan kan groeien. Laat je eigen creatieve ideeën hierop los.