Er kunnen meerdere redenen zijn om een huis sneller te verkopen. Soms moet je snel toehappen op de woningmarkt voordat je droomwoning al aangekocht is door iemand anders. Of staat je woning al een tijd te koop, maar schiet het simpelweg niet op. Vele makelaars zullen aangeven dat je de woningprijs maar iets omlaag moet doen. Maar dat is natuurlijk niet ideaal. We hebben daarom de beste tips op een rij gezet van de beste makelaar in Laren hoe een woning sneller verkocht wordt. Heb je deze al uitgeprobeerd? Doe inspiratie op en haal je voordeel.

Gebruik je eigen marketingvaardigheden

Wanneer je woning te koop staat wordt deze vaak via de online weg gevonden door potentiële kopers. Hier leun je op de bekendheid van je gekozen makelaar. Om het verkoopproces wat te versnellen kun je het bereik van je woningadvertentie proberen te vergroten. Maak gebruik van je eigen online connecties en verspreid het woord dat je woning te koop staat. Hoe meer mensen de woning online bekijken hoe meer kans je hebt op meerdere woningbezoekers.

Herzie de woningindeling

Je woning ziet er natuurlijk uit hoe jij het precies wilt. Een comfortabele woning voor jou is natuurlijk perfect, maar in dit geval gaat het erom wat de potentiële koper ziet. Kan de koper ook comfortabel in jouw woning komen te wonen? We raden aan om de koper juist te helpen het perfecte plaatje te visualiseren. Daarom raden we aan om van een specifieke woningstijl naar een meer algemenere stijl te gaan. Je begint natuurlijk met het netjes en schoonmaken van de woning. Haal het maximale uit alle kamers door ze zo neutraal en open in te delen. Zorg vervolgens dat deze nieuwe herindeling ook online op de foto’s en eventueel in de verkoop video te zien is.

Gebruik alles in huis

Zorg dat alle ruimtes er open en opgeruimd uitzien. Op deze manier kan de koper zelf inbeelden wat het met de woningruimtes graag zou willen. Daarnaast kan je alle attributen van een woning in huis verzamelen en inzetten om de woning extra op te vrolijken of er beter uit te laten zien. Denk hierbij aan opgebloeide bloemen die in de tuin staan tot mooi decoratiewerk dat nu op de zolder staat te stoffen. Leg een vers schaal fruit op de eettafel. De details spelen een grote rol in de eerste impressie van kopers. Inventariseer wat je nog meer aan spullen in huis hebt wat je hiervoor kan gebruiken.