Woningbeveiliging is voor elk huishouden een belangrijk aspect. We raden aan om er eenmalig een duidelijk en goed plan voor te bedenken. Dan is het daarna een kwestie van onderhouden en de beveiliging op peil houden. Net een nieuwe woning gekocht? Begin dan gelijk met het controleren van je huisbeveiliging. Met de tips van slotenmaker Den Haag ben je straks goed voorbereid en is de beveiliging van je huis optimaal.

Sleutelplan

Met een sleutelplan kan je een woning perfect inrichting qua beveiliging. Zo heb je een totaaloverzicht waar alle openingen zitten en kun je hier de perfecte sloten bij uitzoeken. Mocht je met je gezin of huisgenoten samenwonen, dan kun je ook inrichten wie er waar met welke sleutel naar binnen kan. Zo kun je de sloten inrichten dat je overal toegang tot hebt met slechts een enkele sleutel. En waarbij anderen alleen toegang hebben tot een select aantal kamers. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je gasten een sleutel wilt geven of ervoor wilt zorgen dat je kinderen niet bij bijvoorbeeld je thuiskantoor komen. Met een sleutel voor elke bewoner zorg je er ook voor dat niet iedereen straks beschikt over een te dikke sleutelbos.

Slotkwaliteit controleren

Inbrekers worden steeds slimmer en gebruiken steeds geavanceerdere gereedschappen om in te breken. Daarom is het zaak om je goede sloten te laten installeren en om de zoveel tijd te evalueren of deze nog in goede staat zijn en voldoende bescherming bieden. Een slecht en verouderd slot kan met gereedschap zo in 1 keer uit de deur gehaald worden. Daarom moet je niet alleen beschikken over een goed slot, maar ook dat deze goed en stevig is bevestigd in de deur.

Aanvullende maatregelen woning

Naast het slotwerk kun je ook maatregelen treffen rondom je woning. Wanneer je van huis gaat zorg ervoor dat losse objecten zoals vuilniscontainers binnen staan. Alle objecten wat een dief kan gebruiken om bij je ramen komen is ook een gevaar. Daarnaast helpt het om een sensor verlichting te installeren. Zo kan een inbreker nooit onopgemerkt te werk gaan en kan dit een inbreker al genoeg afschrikken.