Het kopen van een eerste woning is een grote stap. En bij een grote stap hoort grote verantwoordelijkheid. Want waar je bijvoorbeeld voorheen kon leunen op de huisbaas om de klusjes te komen doen, is het nu de beurt om zelf alle klussen op te pakken. Maar geen zorgen, we hebben de beste tips bij elkaar verzameld zodat je goed voorbereid je nieuwe woning kan bewonen. Lees dus snel verder en behaal je voordeel.

De eerste klusjesronde

Je kunt er maar beter gelijk aan geloven. Inventariseer wat er allemaal nog moet gebeuren aan kluswerk. We raden aan om alle mankementen gelijk aan te pakken. Dit is altijd beter op te lossen voordat je met je gehele inboedel het huis in gaat. Zo heb je alle ruimte om te klussen en rommel te maken. Maak een lijstje met alle klusjes die gedaan moet worden en begin hier dus op tijd mee. Let hierbij op dat sommige zaken niet direct voor het oog zichtbaar zijn. Wil je dus zeker zijn van je zaak? Laat dan een klusser een inspectieronde doen rondom je woning, zo kan je ook gelijk de verborgen mankementen in kaart brengen.

Maak een inboedel plan

Wat ga je allemaal meenemen naar je nieuwe woning? Pak de plattegrond erbij en ga na welke meubels je mee kan nemen en waar je ze neer wilt zetten. Zo kan je in kaart brengen wat je eventueel kan verkopen en wat je er nog bij wilt kopen. Je komt tijdens de verhuizing vaak meer spullen tegen dan je denkt, het is vaak onnodig om alle spullen eerst mee te verhuizen om ze daarna vervolgens weg te gooien. Bespaar jezelf dus wat verhuisstress door alleen te verhuizen met de spullen die je echt mee wilt nemen.

Huisbeveiliging op orde brengen

In een nieuwe woning in een nieuwe buurt wonen is altijd even wennen. Daarom raden we aan om de buurt en de buitenkant van je woning goed te inspecteren. Zo kan je de huisbeveiliging gelijk op orde brengen. Ga na waar er eventueel zwakke plekken zijn. Zoals een oude deur, een wc-raam of een raam waar je makkelijk naar toe kan klimmen. Met extra slotwerk of anti-inbraak strips kan je al veel anti-inbraak maatregelen treffen. Vraag aan de ervaren slotenmaker uit Hoorn voor het beste advies voor je eigen huisbeveiliging.