Allemaal leuk en aardig een tuinhuis, maar waar moet je het precies voor gebruiken? Een tuinhuis staat al snel vol met allerlei spullen en troep. Daarom raden we aan om goed na te denken over het uitkiezen van een tuinhuis. Zo is het handig om meerdere type tuinhuizen te gaan bekijken en te beoordelen van dichtbij. Het start met het inventariseren wat je allemaal kwijt wil in een tuinhuis. Lees snel verder voor de beste tips om je eigen tuinhuis in te richten.

Klusschuur

Er zijn meerdere bestemmingen te bedenken voor een tuinhuis. Een daarvan is een locatie waar je terecht kunt voor al je klusspullen. Ben je dus een echte klusser? Kies dan je tuinhuis als locatie waar je lekker aan de slag kunt gaan. Naast het opslaan van je spullen raden we aan om ook ruimte te maken voor een werkruimte waar je aan je projecten kunt werken. Denk hierbij aan een schetstafel of een werkplaats waar je allerlei klusjes kunt uitproberen. Afhankelijk van je budget kun je naast een opslag ook ruimte creëren om in te werken. De beste combinatie is hiervoor een opslagplaats en werkplaats in een.

Vakantieschuur

Op zoek naar een persoonlijke ruimte om helemaal in weg te trekken? Denk dan aan een vakantieschuur met een persoonlijke leefruimte. Maak van je tuinhuis een vakantieoord waar je af en toe helemaal kan afzonderen. Het is een ontsnapping aan de omgeving en van alle mensen om je heen. Let hierbij wel op dat een leefruimte veel onderhoud vereist. Denk dus aan goede muren en manieren van isolatie om je vakantieschuur zo aangenaam mogelijk te maken.

Zomerschuur

Ben je een echte buitenmens? Dan kun je overwegen om van je tuinhuis een open ruimte te maken waar je lekker in de zomer met familie en vrienden kan vertoeven. Denk aan een eigen persoonlijke bar en relaxplek met comfortabele banken en stoelen. Een eigen plek in de tuin waar je gezellig de tijd kan spenderen tijdens de zomer.