In onze tijd willen we graag allemaal ecologisch wonen, dat is ook wel logisch, want het milieu moet een beetje ontzien worden. Er is al veel vervuiling geweest en gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties om deze bijzonder sterk terug te dringen. In deze blog gaan we jou adviseren over welke waterontharder je het beste kan kopen, zodat jij ook ecologisch kan wonen als het op dit terrein aankomt. Ontdek hoe dit precies in elkaar zit ontdek je door deze blog verder te lezen.

De ecologische waterontharder 

We besteden vandaag aandacht aan de ecologische waterontharder. Dit is een waterontharder die werkt met magnetische straling. De verschillende waterontharders vergelijken is goed, zo krijg je inzicht in welke je het beste kan aanschaffen als het gaat over ecologisch wonen. 

Er zijn waterontharders die werken met zout en een ionenwisselaar. In Amerika worden dit soort waterontharders in sommige gebieden vaak gebruikt en dat heeft tot gevolg dat zoetwater steeds zouter wordt. Dit laatste proces noemen we verzilting. Het is onwenselijk dat dit gebeurt omdat het drinkwater op deze manier aangetast wordt, mensen en dieren hebben hier last van.

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag ontstaat in keukenapparatuur of bijvoorbeeld op de douchewanden. Wanneer water ergens gelegen heeft en het droogt op dan blijft er kalk achter. Deze aanslag ziet er lelijk uit en voor apparaten is deze schadelijk. Vaatwasmachines gaat sneller stuk en vreten meer energie. Daarnaast kan het ook zo zijn dat verwarmingsinstallatie sneller stuk gaan en minder goed functioneren. Allemaal zaken die geld kosten. Dus we raden je vooral aan om gebruik te maken van een waterontharder die al deze vervelende dingen voorkomt.

De waterontharder die werkt met magnetische straling bestraalt het water en zorgt ervoor dat kalk opgelost blijft zitten in het water en zich dus niet als kalkaanslag hecht aan oppervlaktes in de woning. Tel uit je winst!