Spannend! Het is zover. Je kunt gaan nadenken over de inrichting van de kinderkamer in huis. In deze blog geven we je tips om van die ene rommelkamer een mooie en efficiënte kinderkamer te maken.

Efficiënte inrichting

Heb je beperkte ruimte in huis? Dat kun je eenvoudig oplossen door een serieus na te denken over een efficiënte indeling. Een hoogslaper geeft meer ruimte in een kleine kamer. Ook zou je daar in de toekomst nog een extra bed onder kunnen plaatsen, mocht het gezin nogmaals uitbreiden. Plaats bakken onder het bed, voor extra opbergruimte voor bijvoorbeeld speelgoed. 

Behang de kinderkamer met een leuk patroon

Op het internet vind je veel verschillende soorten kinderkamer behang. Je kunt ervoor kiezen om een enkele accentmuur te behangen of een klein stukje muur. Of kies ervoor om de hele kamer te behangen met een vrolijk patroon. Aan jou de keus. 

De muren versieren

Om extra dynamiek te creëren in de kinderkamer is het leuk om plankjes te plaatsen of de muur te versieren met muurstickers, tekeningen of andere knutselwerkjes van de kinderen. Een andere tip is om een projectielamp te kopen en die ’s avonds voor het slapen aan te zetten. Zo lijkt het net alsof de kinderen onder een echte sterrenhemel slapen en het is ook nog eens heel mooi. 

Bedenk een thema

Extra leuk is om de kinderkamer in te richten naar een thema. Denk bijvoorbeeld aan een junglekamer met heel veel planten of een onderwaterwereld met schelpen aan de muur en muurstickers van zeemeerminnen of haaien. Je kunt het je zo gek nog niet bedenken.

Bespaar geld, koop tweedehands 

Is je budget niet oneindig? Dat is niet gek. Een leuke kinderkamer kost genoeg. In tweedehandswinkels vind je vaak genoeg interieur voor een leuke kamer. Vooral in de eerste jaren, worden meubels voor kinderkamers niet lang gebruikt. Daarnaast is het ook een leuk projectje om deze meubels zelf eens te pimpen.