Wil je jouw tuin een compleet andere uitstraling geven? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van stapelblokken. Stapelblokken zijn, zoals de naam al doet vermoeden, blokken die je eenvoudig op elkaar kunt stapelen. Vervolgens hoef je de blokken alleen nog aan elkaar te metselen. Omdat het grote blokken betreft, wordt het veel makkelijker om een mooi geheel te creëren. Zo hoef je bijvoorbeeld niet zelf een complete muur in elkaar te zetten. Stapelblokken kun je gebruiken om bloembakken mee te maken, maar ook voor bijvoorbeeld een decoratief muurtje.

Waarom zijn stapelblokken zo mooi?

Praktisch zijn de stapelblokken dus zeker, maar waarom kiezen zoveel mensen voor een muurtje in de tuin? Dat heeft vooral te maken met de uitstraling van de stapelblokken. De kleur en de uitstraling van het steen zijn zeer geliefd. Een decoratief muurtje kan jouw tuin net helemaal af maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een muurtje langs het tuinpad? Of een muurtje langs een eventuele vijver? Je hebt echt tal van mogelijkheden. In veel luxe tuinen vind je ook kleine muurtjes terug. Niet omdat die muurtjes zo praktisch zijn, maar vooral omdat ze de tuin compleet maken.

Zelf bouwen met stapelblokken

Bouwen met stapelblokken is allesbehalve lastig. Zo hoef je geen ervaren vakman te betalen om een muurtje voor je in elkaar te metselen. Het verschil is vrijwel niet te zien. Ook jij kunt een muurtje metselen als je voor stapelblokken kiest! Het belangrijkste is dus dat je blokken koopt die je ook echt mooi vindt en die goed bij jouw tuin passen. Er zijn namelijk verschillende soorten stapelblokken te vinden. Daarnaast kun je de blokken ook bij diverse aanbieders bestellen. Verdiep je dus goed in de mogelijkheden voordat je een beslissing maakt.

Een bloembak maken met stapelblokken

Wil je een mooie bloembak in de tuin, dan kun je dit ook realiseren met behulp van deze blokken. Met een beetje aarde en een aantal mooie planten maak je het vervolgens helemaal af. Je kunt met stapelblokken zelf bepalen hoe groot de bloembakken moeten worden. Je metselt ze namelijk zelf in elkaar!