Acrylaat is het materiaal dat we kennen als plexiglas. Dit heeft vele voordelen voor zowel consumenten als ondernemers. Of het nu gaat over design, het belang van slijtvastheid en een lichte manier van werken met het materiaal, plexiglas is zeker een aanrader wanneer je een project op een efficiënte en duurzame manier van de grond wilt krijgen. 

We willen er graag in deze blog de nodige voorbeelden van geven. 

Voordelen die boekdelen spreken 

Wanneer gaat voor plexiglas in plaats van gewoon glas, dan zul je te maken krijgen met voordelen die echt boekdelen spreken. Het gaat een stuk gemakkelijker worden om projecten van de grond te krijgen. Plexiglas is 25 keer sterker dan gewoon glas en 50% lichter. Je kunt wel nagaan dat dit een stuk minder zwaar werken is. En inderdaad is het zo dat plexiglas makkelijker te bewerken is dan gewoon glas. 

Daarnaast is het type glas een stuk lichter dan gewoon glas waardoor je een mooie lichtval hebt. 

Duurzame en veilige glassoort 

Qua isolatiewaarde is plexiglas even goed als normaal glas. Het mooie van plexiglas is dat het niet verkleurd en wanneer je het goed onderhoud het jaren mee kan. 

Ook als het gaat over de veiligheid is plexiglas de winnaar. Het is namelijk van kunststof gemaakt en daarom flexibel. Je zult dus ook niet zien dat een plaat van plexiglas, wanneer deze per ongeluk op de grond valt, in stukken uit elkaar valt. Dat gebeurt natuurlijk wel wanneer een normale glasplaat valt. Al die scherven maken het niet bepaald veiliger op zo’n moment. 

Waar wordt plexiglas vaak gebruikt? 

Er zijn een heleboel toepassingen te verzinnen voor plexiglas.nl. Zo wordt plexiglas vaak gebruikt in studio’s. Waarbij er een raam van gemaakt wordt tussen de ene en de andere kamer. Bijvoorbeeld tussen de vocalbooth en de mixruimte. Dus mensen die een thuisstudio willen maken, zijn erg gebaat bij plexiglas. Ook om tijdens coronamaatregelen verspreiding van het virus te voorkomen, is plexiglas een uitkomst. Je kunt bijvoorbeeld twee tafels van elkaar scheiden met plexiglas in een restaurant. 

Ook voor winkelruiten is plexiglas erg handig aangezien het niet gemakkelijk te breken is. Dit zorgt dus voor een betere inbraakpreventie.