Je hoort er steeds vaker wat over: en turnkey woning waar mensen in gaan wonen en er superblij mee zijn. Maar wat houdt dit concept eigenlijk in? Wij hebben het voor je uitgezocht en in deze blog gaan we het aan jou uit de doeken doen. Dus wanneer jij op het punt staat om een keuze te maken om te verhuizen of een woning aan te schaffen, dan is het een goed idee om deze blog te lezen, omdat je op deze manier inzicht krijgt in wat een turnkeywoning eigenlijk is.

Wat precies een turnkey woning is 

Wanneer woning kopen, dan is het een heel veel gevallen zo dat je deze nog helemaal moet afwerken. Zeker wanneer het een wat oudere woning is, zijn er een aantal taken die ervoor je liggen als je de woning aangekocht hebt en gaat betrekken. Met een turnkey woning is het een beetje een ander verhaal, want dan heeft een afbouwbedrijf al de dingen voor je geregeld zodat je er gewoon zo in kan trekken. Het enige wat je nog hoeft te doen, is de meubels erin zetten. Je komt letterlijk bij de woning aan en draait de sleutel om in de voordeur. Vervolgens kun je met je vrienden en familie de meubels in je huis zetten en dezelfde dag en nog gaan wonen als je zou willen.

Woning laten bouwen van de grond op

Het komt ook vaak voor dat mensen een stuk land kopen waar dat mogelijk is en een woning van de grond op laten bouwen, in samenwerking met een architect en een aannemer. Hier is het mogelijk om een afbouwbedrijf de woning zo te laten maken dat je alleen nog maar de sleutel hoeft om te draaien.

In de bovengenoemde situatie scheelt het natuurlijk bijzonder veel tijd. Stel je voor wat je allemaal moet doen om de woning helemaal gereed te maken om erin te kunnen met al je inboedel. Toegegeven, het kost een paar centen meer, maar dan heb je er ook wat aan.

Op onze site willen we je graag informeren over allerlei interessante zaken die met wonen, lifestyle en inrichten te maken hebben. Wil je meer inspiratie ontvangen: ga dan onze andere blogs te lezen.