De amerikaanse koelkasten zijn populair en stijlvol. Dat ga je zeker merken in je interieur. Omdat zo’n ding er zo tof uitziet krijgt je interieur direct een tof design! We nemen een aantal interessante tips met je door hoe je met Amerikaanse koelkasten goede sfeer kunt maken. 

Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips. 

Een nieuwe stijl maken voor je keuken

Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, dan is de kans groot dat je je oog hebt laten vallen op een Amerikaanse koelkast met vriesvak en je afvraagt of hij geschikt is voor jouw ruimte. Voordat je een beslissing neemt, zijn hier de voors en tegens die je moet weten voordat je je geld spendeert en er een aanschaft!

De voordelen

Het meest voor de hand liggende voordeel van Amerikaanse koelkasten is natuurlijk hun uiterlijk, ze zijn zeker een wow-factor voor elke keuken en een uitstekende toevoeging aan je kamer. Of je nu een beginnende kok bent met een passie voor eten of een gelukkig gezin met een koelkast die altijd vol staat met eten, het is een geweldige toevoeging aan je huis. 

De extra opslag- en plankruimte is een ander groot voordeel van een Amerikaanse koelkast. Niet alleen kun je er meer in opbergen, maar de extra luxe van dekast geeft je ook de ruimte om je voedsel te organiseren zoals je dat wilt. Je hoeft niet meer alles op één plank te proppen omdat de rest van de koelkast vol is. 

De extra toevoeging van een ijs- en waterdispenser is ook een geweldige functie, vooral als je in de zomer van koele drankjes houdt. Een gemakkelijk bereikbare waterdispenser stimuleert om meer te drinken. 

De nadelen

Beginnend met de nadelen, het eerste wat je moet weten over de Amerikaanse koelkast met vriesvak is dat hij groot is, echt groot, wat natuurlijk fantastisch is voor opslag, maar wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat dit betekent dat je hem niet kunt plaatsen waar je maar wilt. Een Amerikaanse koelkast kan bijvoorbeeld niet tegen een muur staan, omdat de deuren breder opengaan dan de koelkast zelf. 

Een Amerikaanse koelkast steekt ook verder uit dan een gewone koelkast en is tussen de 60cm en 80cm diep, iets om rekening mee te houden bij het bedenken van het totale keukenontwerp. Je moet ook rekening houden met het feit dat je een aanbevolen 5 cm aan de achterkant en 3 cm aan de zijkanten en linksboven nodig hebt voor ventilatie. 

Een stijlvolle keuken met eiland en Amerikaanse koelkast met vriesvak, waarin te zien is hoe de koelkast uitsteekt boven de andere apparaten.

De meeste Amerikaanse koelkasten zijn ook uitgerust met waterdispensers en ijsmakers die rechtstreeks op het elektriciteitsnet moeten worden aangesloten. Hoewel dit geen grote klus is, realiseren veel mensen zich niet dat dit op hun te doen lijstje staat voordat ze deze functie in hun ruimte toevoegen. 

Alles bij elkaar

Over het geheel genomen is een Amerikaanse koelkast een grote aanwinst voor je keuken. Het is zowel een wow-factor die je keukenontwerp als geheel op een hoger plan gaat brengen. Er zijn een aantal fantastische voorbeelden van prachtig geplaatste koelkasten die perfect in de ruimte passen, dus als je op zoek bent naar inspiratie, kijk dan eens op internet.