Het hebben van een mooie tuin wil natuurlijk iedereen wel. Maar door het onderhoud is het niet altijd even makkelijk. Je krijg te maken met verschillende seizoenen, het maaien van het gras en het strooien van nieuwe graszaadjes als het dor is geworden. Met kunstgras los je al een heel groot deel van het probleem op.

Is kunstgras dan wel mooi?

Veel mensen denken bij kunstgras aan gras dat er heel nep uit ziet. Je ziet direct dat het van plastic gemaakt is en het loopt ook niet lekker. Zodra je op zoek gaat naar goed kunstgras, kom je het vast en zeker tegen. Zo verkoopt Kunstgrasconcurrent.nl bijvoorbeeld tegen een scherpe prijs kunstgras dat net echt lijkt en ook nog eens lekker zacht aanvoelt.

De voordelen van kunstgras

We zeiden het al, maar we zeggen het nog eens: een tuin brengt veel onderhoud met zich mee. Sommige mensen zullen om deze reden ervoor kiezen om tuintegels aan te leggen. Maar een volledige tuin vol tegels, dat is toch helemaal niet gezellig of aantrekkelijk voor het oog? Kunstgras is dan de perfecte oplossing. 

Goed kunstgras is onderhoudsvrij, zacht en kind- en diervriendelijk. Daarnaast laat het water goed door, waardoor er geen gladde modderpoel ontstaat. Zo is de kans dat de kinderen uitglijden kleiner en maakt je trouwe viervoeter geen bende in het huis met zijn vieze pootjes.

Wat moet je nog wel onderhouden in je tuin?

Met kunstgras vermijd je dus het zaaien van graszaadjes, het maaien en sproeien van je gras. Maar wat moet je nog wel doen voor een mooie tuin? Als je planten in de tuin plant, die een tuin overigens wel opfleuren, moet je deze watergeven. Verder is het belangrijk om je eventuele terras en meubels eens in de zoveel tijd schoon te maken.