Je wilt veilig wonen en dit ook nog een beetje in een leuke stijl. Tegenwoordig hebben we wat meer tijd om aan ons huis te klussen omdat veel zaken gesloten zijn vanwege het coronavirus. Je ziet dan ook dat in de coronatijd veel mensen aan het klussen zijn om hun huis helemaal op orde te maken zoals ze het al jaren graag willen. Stijlvol wonen en de woning zeer veilig hebben is één van de belangrijkste dingen die we horen bij mensen die werken aan hun huis. Lees met ons mee om te kijken welke tips je kunt toepassen om jouw woning ook stijlvol en veilig te maken. 

Kies voor melders in huis

Het is heel belangrijk dat je verschillende melders in huis hebt die jou waarschuwen voor bepaalde gevaren, denk aan brand of koolmonoxide. Deze melders zorgen ervoor dat je tijdig weet dat er iets aan de hand is en dat je dus kunt luchten en/of het huis ontvluchten. Er zijn heel veel mensen gered door goede melders in huis. 

Stijlvolle rolluiken voor de veiligheid 

Wanneer we aan rolluiken denken, dan gaat het vaak over zonwering. Toch kunnen deze dingen ook voor totaal andere doelen ingezet worden, bijvoorbeeld de veiligheid van de woning waarborgen. Doordat rolluiken, ramen en deuren helemaal afsluiten, is het voor inbrekers heel erg moeilijk om binnen te komen. Ze zouden al met een cirkelzaag aan de gang moeten, dit is nu net iets wat inbrekers doorgaat niet doen omdat dit natuurlijk bijzonder opvalt.

Het leuke van rolluiken is, is dat ze ook bijzonder stijlvol zijn en gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met andere dingen binnen een industriële stijl. De rolluikenfabriek kan je hier meer over vertellen. 

Ga voor een gietvloer 

De gietvloer is tegenwoordig erg populair en bijzonder stijlvol. Daarbij is het ook een zeer veilige vloer als het gaat over de hygiëne in je woning. Op deze manier is het makkelijk om je woning schoon te houden en dit is weer veilig voor de kinderen als ze op de grond spelen. Dan worden ze niet zo snel ziek. We raden je altijd aan om bij binnenkomst vanaf de straat altijd in de gang je schoenen uit te doen. Zo komt er veel minder vuil de woonkamer en alle andere kamers van het huis binnen. Een goed idee is het om ook altijd je handen te wassen als je van buiten komt, bijvoorbeeld wanneer je naar de supermarkt bent geweest of wanneer je uit de tram of trein komt.