Eiken palen kunnen voor heel veel bouwprojecten gebruikt worden. Hier zijn 4 tips voor prachtige eiken gebruiksvoorwerpen, tuinmeubelen en overkappingen. Deze doe-het-zelf projecten zijn snel te realiseren, zodat je er vooral in de zomer volop van kan genieten. 

Pergola

Een pergola bestaat bijna volledig uit eiken palen. Het is daarom een uitstekend project om als beginnende doe-het-zelver mee aan de slag te gaan. Het is een overkapping die je in elke maat kan maken. Een pergola is als het ware een geraamte van eiken palen. Aan de zijkanten kun je klimop laten groeien, zodat je langzaam een mooi groen dak krijgt. Of hang er een hangmat aan om elk straaltje zon op te nemen.  

Tuinhuis

Een tuinhuis is hét doe-het-zelf project om je kwaliteiten te laten zien. Je kunt de eiken palen opstapelen om zo een stevig en strak uitziend huisje te creëren. Maak er direct een overkapping bij om in de zomer en winter overdekt te zitten als je dat wilt. 

Veranda

Een veranda is misschien iets moeilijker te verwezenlijken dan een pergola, maar met een beetje hulp is alles mogelijk. Ideaal voor op de camping bij een stacaravan of als toevoeging aan je tuinhuis. Creëer een sterk fundament door gebruik te maken van eiken palen. Werk de vloer af om een mooi geheel te maken. De reling bouw je eenvoudig van eiken palen. Binnen no time heb je een prachtige veranda om van te genieten.

Picknicktafel

Een picknicktafel is het klassieke doe-het-zelf project. De kinderen zijn er dol op en het geeft je gezin de mogelijkheid om thuis het vakantiegevoel te beleven. Een dergelijke tafel is bestand tegen alle weersomstandigheden. Bewerk het eikenhout met een lak om hem nog beter te beschermen. Zo gaat hij ook een stuk langer mee. 

Eiken palen online bestellen

Voor deze projecten heb je weinig expertise nodig. Begin altijd met een simpel project en werk langzaam toe naar grotere projecten. Eikenhouthandel.nl is dé aanbieder van het beste Europese eikenhoud. Je kunt de eiken palen online bestellen via hun webshop.