Oude huizen, daar mankeert vaak wat aan. Er zijn allerlei verbeterpunten die we kunnen noemen. Eigenlijk is het ook een beetje een oneerlijke vergelijking, want oude huizen zijn natuurlijk veel langer geleden gebouwd dan de moderne woningbouw en alle hedendaagse criteria die daarbij komen kijken golden toen nog niet. Maar we moeten wel eerlijk zijn en de verschillende kritiekpunten benoemen en uiteindelijk aanpassingen doen om de woning die jaren geleden gebouwd is up-to-date te krijgen. Een van de grootste problemen is de spouwmuurisolatie. Bij https://www.koston.nl/spouwmuurisolatie.html helpen ze je graag verder met de klus die nodig is om je woning weer op orde te krijgen. 

Waarom moderne spouwmuurisolatie?

Wanneer je een oude woning hebt, bijvoorbeeld eentje die op de erfgoedlijst staat, dan kan het zo zijn dat de spouwmuurisolatie van de woning helemaal niet in orde is. Wanneer je dan gaat kijken, dan zie je dat de isolatie soms ontbreekt of echt heel erg oud is, soms wordt er zelfs nog stro in de spouwmuur gevonden dat ooit gebruikt is als isolatiemateriaal.

Het is erg belangrijk dat de spouwmuurisolatie op orde is, want anders gaat er heel veel warmte verloren. Jouw verwarmingssysteem warmt de kamer dan op, maar de warmte gaat via de muren gewoon naar buiten toe. Ook kan kou en tocht gemakkelijk de woning binnendringen. Dit is niet alleen slecht voor de woning, maar ook voor je gezondheid. 

Hoe kan ik makkelijk nieuwe spouwmuurisolatie krijgen?

Wij raden je sterk aan om een specialistisch bedrijf in de arm te nemen die voor jou een advies kan opstellen, dus wat er moet gebeuren aan de spouwmuurisolatie van je oude woning. Wanneer dit advies bekend is en de plannen op tafel liggen, dan kunnen ze direct tot actie overgaan en zorgen dat de spouwmuurisolatie helemaal top wordt. Zo is het mogelijk om te besparen op de energierekening en de staat van het gebouw in een goede conditie te houden. Daarbij is het ook bijzonder goed voor je eigen gezondheid. Één van de dingen die bijvoorbeeld gebeuren als er niet goed geïsoleerd is, is schimmelvorming. Dat is zeer slecht voor de gezondheid. Voorkom dat en woon veilig!