Je woning kan op gemakkelijke manier een stuk mooier gemaakt worden.

Ook is het mogelijk om behoorlijk wat geld te besparen aan het einde van de maand. Wij hebben het natuurlijk over de energierekening en hoe die stukken naar beneden kan. Vooral met hete of koude dagen kan de energierekening nog wel eens flink omhoog schieten. Laten we dit eens tackelen door een aantal tips toe te gaan passen in huis. Wat dacht je daarvan? Lees snel verder. 

De muren stucen 

Na zoveel jaar is het de hoogste tijd om de muren eens te stucen en de plafonds eveneens. Ook een flinke laag verf op de deurposten is wel nodig na zoveel tijd. Als je kijkt op https://www.stukadoor-shop.nl/. Dan vind je alle benodigdheden die je maar kunt bedenken om een woonkamer goed te stucen. Het is natuurlijk ook mogelijk om het te laten doen door een stukadoor.

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuurisolatie is de ideale manier om je woning op een gedegen wijze te isoleren. In principe zorg je dus voor een isolerende laag tussen twee muren: de binnen- en de buitenmuur. Je kunt al heel snel een spouwmuurisolatie aanbrengen of laten vervangen door een gespecialiseerd bedrijf. Zij brengen dan allerlei isolerende parels in de spouwmuur aan. Deze kunststof parels laten ze reageren met een beetje water en dan vormt zich een isolerende laag. Warmte kan niet ontsnappen en vanaf buiten kan de kou of hitte niet naar binnen. Dat scheelt heel erg. Zo hoeven verwarming en airco minder hard te werken. 

Plafond- en vloerisolatie 

Wat voor de spouwmuur geldt, is ook waar voor het plafond en de vloer. Je kunt ze zeker laten isoleren en op deze manier gemakkelijk de temperaturen regelen, zoals jij het wilt met veel minder energiegebruik. Daarbij is het ook nog eens een keer heel erg slim om bijvoorbeeld een vloerverwarming te nemen in combinatie met isolatie. Zo kun je een vertrek veel efficiënter verwarmen in vergelijking met bijvoorbeeld een ouderwetse radiator.

Dubbelglas realiseren 

Er zijn nog veel woningen in Nederland die alleen enkel glas in de ramen hebben. Dit is natuurlijk een beetje jammer, want het glas isoleert niet goed. Veel beter is het om dubbel glas of driedubbel glas te nemen waardoor je de warmte binnenhoudt en de energiekosten in de hand. Tussen de glasplaten bij dubbel glas zit een isolerende luchtlaag waardoor warmte niet gemakkelijk binnen kan komen of naar buiten kan. Hetzelfde principe geldt natuurlijk voor koude lucht.