Jaarlijks gaan er veel apparaten veel te vroeg stuk en worden woningen besmeurd met kalkaanslag terwijl dat allemaal helemaal niet nodig is.

Het is slim om een anti kalkplan op te stellen voor je woning. Zo weet je zeker dat je veel geld gaat besparen en je huis er netjes uit blijft zien. Of wat te denken van alle uren die je bespaart als het gaat over schoonmaken. We nemen met je door hoe je dit kunt doen. 

Een antikalkplan: supereenvoudig!

Het is geen werk voor wetenschappers om een antikalk plan op te stellen. Het enige wat je hoeft te doen, is het aanbrengen van een waterontharder op de hoofdwaterleiding. Je klemt het ding eromheen en dat is alles. Voor de goede orde: wij hebben het hier over een magnetische waterontharder waar je geen onderhoud aan hebt. Deze ontharder zorgt ervoor dat kalk in het water opgelost blijft zitten en zich niet hecht aan de verschillende apparaten en oppervlakten in de douche of keuken. Andere waterontharders, die bijvoorbeeld met zout en een ionenwisselaar werken, hebben wel onderhoud nodig en deze zijn ook milieuverontreinigend, daarom raden we je aan om te gaan voor een magnetische waterontharder. En eigenlijk is dit het totale antikalkplan.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

We hebben zojuist al gezegd dat een magnetische waterontharder ervoor zorgt dat kalk in het water opgelost blijft zitten. Op deze manier is het mogelijk om te voorkomen dat kalk in apparaten gaat zitten. Dit heeft weer als voordeel dat apparaten veel minder stroom gaan verbruiken, beter blijven werken en minder snel stuk gaan. Dit laatste is namelijk het geval wanneer er kalkaanslag in de apparaten gaat zitten. Je kunt dus behoorlijk wat geld besparen omdat je niet al snel weer nieuwe apparaten hoeft te kopen.

Wij raden je aan om wasmachines, vaatwassers, waterkokers en koffiezetapparaten, nadat je de waterontharder aangesloten hebt, goed door te spoelen met azijn. Op deze manier zullen de aangekoekte kalkresten, die eventueel al zijn gaan nestelen in je apparaten, verdwijnen.