Een gietvloer voor woningen komt steeds meer en meer voor. Dit is ook niet zo gek wanneer je weet welke voordelen een gietvloer met zich meebrengt. Een gietvloer is namelijk erg gemakkelijk in onderhoud en daarbij geeft het een leuke uitstraling aan je interieur. 

Voordelen van een gietvloer

Je kiest best voor een gietvloer wanneer je een vloer wenst die gemakkelijk te onderhouden is. Een gietvloer is naadloos. Hierdoor kan er zich nergens vuil ophopen en is in één poetsbeurt direct al het vuil verwijderd. Daarboven zorgen gietvloeren ervoor dat het geluid wordt gedempt. Dit is dus de perfecte vloer wanneer je niet te veel geluid wilt hebben in je woonkamer.

In tegenstelling tot parket, zie je bij een gietvloer zo goed als geen schade. De vloer gaat lang mee. Als er toch wat sporen van schoenen op de vloer zijn, kun je dit eenvoudig oplossen door een nieuwe en dunne laag aan te brengen over de vloer. Zo ziet hij er terug zo goed als nieuw uit. 

Daarbij zijn de PU gietvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming. De vloer is waterdicht en heeft ook brandwerende eigenschappen. 

Gietvloeren zijn niet alleen handig in gebruik, maar geven je woning ook een leuke uitstraling. Door de vele kleuren waarin je kunt kiezen, vind je altijd een kleur die goed bij je interieur past. 

Nadelen van een gietvloer

Natuurlijk zijn er paar nadelen verbonden aan gietvloeren. Zo moet je oppassen met het aanbrengen van gietvloeren en laat je dit best door een ervaren vakman doen. Op die manier kun je er zeker van zijn dat er geen scheurtjes in de vloer komen. Verder is een gietvloer een redelijke harde grond. Als je kinderen hebt, kunnen zij zich hier ook sneller aan bezeren.