Stel je voor dat je alle financiën rond hebt en je eindelijk je droomhuis zelf kunt laten bouwen dat zou toch helemaal geweldig zijn. In deze blog willen we graag van de situatie uitgaan dat je dat werkelijk je huis kunt laten bouwen. Wat komt er eigenlijk bij kijken in grote lijnen? Dit gaan we met je doornemen en deze tekst dus lees snel verder en vang de nodige inspiratie. Misschien begin jij dan wel binnenkort met het bouwen van je droomhuis!

Bij stukadoor almere helpen ze je graag verder om je droomhuis mooi aan te kleden. 

Maak een concept 

Wanneer je zelf je woning gaat laten bouwen is het erg goed om te beginnen met een concept. Veel mensen gebruiken hiervoor een speciaal bord waar ze alles op kunnen plakken wat ze tegenkomen aan design en architectuur om zo een soort van brainstormsessie te doen die een visueel uitgebeeld wordt op het board. We noemen dit een moodboard. 

Vind een geschikte locatie

Er zijn in Nederland verschillende locaties waar nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. In sommige gevallen gaat het erom dat oude woningen daar weggehaald zijn zodat er weer ruimte is voor nieuwe, of het is een plek waar nog nooit gebouwd is en waar je dus je huis neer kunt laten zetten. 

Concepten overleggen met een architect 

Natuurlijk heb je de nodige kennis en kunde nodig om een huis daadwerkelijk te laten realiseren. Het is belangrijk dat je met een architect gaat praten en dan neem je dus het concept dat jij hebt mee naar hun toe. Zij kunnen daar dan een realistische blik op werpen en kijken wat er allemaal mogelijk is. Dan komen ze terug met een advies waar je dan weer verder mee kunt. De architect maakt dus een ontwerp voor je woning op basis van de ideeën die je aanlevert.

Daadwerkelijke uitvoering 

Een architect bouwt de woning niet zelf, daarvoor krijgt hij hulp van verschillende partijen als een aannemer. Je woning wordt in enkele maanden gebouwd en uiteindelijk gekeurd door allerlei instanties. Voordat je kunt beginnen met bouwen, is het belangrijk om de nodige instanties te contacteren over je plannen; er moeten allerlei vergunningen afgegeven worden. Een architect kan je ook helpen met deze papierwinkel rondom je nieuw te bouwen woning.