We kennen allemaal wel die witte waas op de douchewand. Ook de kalkaanslag in de waterkoker is een ergernis voor veel mensen die ‘s ochtends een kop thee willen maken. Gelukkig kunnen deze dingen allemaal voorkomen worden. Daarbij kunnen er nog meer problemen voorkomen worden. Zaken die niet zo onschuldig zijn als een beetje kalkaanslag in de waterkoker. In deze blog nemen we het met je door dus lees snel verder. Heb je na het lezen van deze blog meer vragen, bij waterontharder4u helpen ze je graag verder. 

De voordelen van kalkbestrijding 

In gebieden waar veel mineralen in het water zitten, zie je dat de kalkaanslag toeneemt in koffiezetapparaten en waterkokers. Niet alleen hecht kalkaanslag zich in deze apparatuur, ook in vaatwassers en wasmachines. 

Wanneer het percentage kalkaanslag te groot wordt in de genoemde machines, dan gaan ze minder goed presteren en ook meer energie verbruiken. Verder willen we natuurlijk allemaal dat onze apparatuur lang meegaat omdat het toch wel een behoorlijke investering is om te allemaal aan te schaffen. Het nare van kalkaanslag in de machines is dat deze sneller stuk gaan en dat je dus eerder een nieuwe machine moet aanschaffen. Dus het voordeel van kalkbestrijding laat zich raden.

Hoe kun je kalkaanslag bestrijden? 

Gelukkig is er voor dit probleem met de kalkaanslag een oplossing gevonden, we hebben het dan over een waterontharder. Heb je deze wel eens van dichtbij gezien? Die dingen zijn helemaal niet zo groot en best wel gemakkelijk te installeren op de hoofdleiding van je water. Wij raden je aan om te kiezen voor een eenvoudige waterontharder die werkt met magnetische straling. Deze heeft enkele voordelen ten opzichte van zijn grotere broers die werken met een complexer systeem. Het voordeel is dat er geen onderhoud gepleegd hoeft te worden aan de magnetische waterontharder omdat deze niet werkt met een zoutreservoir. Dit zout komt daarnaast ook niet in het milieu terecht, dat is dus een bijkomend voordeel.

Wanneer je een waterontharder aangesloten hebt op de hoofdleiding, dan zul je zien dat de kalkaanslag zeer zeker vermindert en daarbij kun je profiteren van een langere levensduur van apparaten.