In deze blog geven we je wat stijltips waarmee je gemakkelijk een toffe look aan je keuken kunt geven. Lees met ons mee en doe er je voordeel mee. 

Kijk eens bij keukens utrecht voor een topkeuken. Ze hebben een bijzonder groot assortiment!

Welke stijl is populair? 

Er zijn meerdere stijlen die erg populair zijn om in de keuken toegepast te worden. Denk bijvoorbeeld aan de industriële stijl komen de Scandinavische stijl of de eclectische stijl. Wat dit allemaal precies inhoudt gaan we even stap-voor-stap hieronder met je doornemen. 

Industriële stijl. Deze stijl is overgewaaid uit de fabriek en heeft daarom ook wat je noemt een fabrieksesthetiek. Het is mogelijk om bepaalde objecten in de industriële stijl te plaatsen die je normaal gesproken niet zou verwachten in een woning. Denk bijvoorbeeld een oude onderdelen uit en fabriek.nl staan zelfs partijen die naar Oost-Duitsland gaan om te kijken in oude DDR-fabrieken of er nog interessante objecten zijn. Dit zijn dan echt sfeerobjecten die je in je industriële interieur neerzetten. Voor in de keuken zien we vaak dat er een industriële koelkast staat en vaak is dit dan ook een Amerikaanse koelkast, eentje die extra groot is. 

En industriële stijl is dus niet alleen voor de keuken maar ook voor de rest van het huis.

Scandinavische stijl. Binnen deze stijl zien we het gebruik van natuurlijke materialen en alles is zeer licht qua kleuren. Het grappige van deze stijl is dat je bijvoorbeeld ook geweien van herten en vellen van koeien en beren kunt toepassen in je design.

Bestel is zo ligt omdat het daar in de Scandinavische landen vaak lang donker is en op deze manier willen de mensen graag een licht interieur zodat ze zich beter voelen. 

De eclectische stijl

In de eclectische stijl kun je verschillende stijlen mixen. Dan maakt het niet uit dat ze uit verschillende perioden komen. Dit is de reden dat we deze snel even apart behandelen. Het is erg belangrijk dat je dingen uitzoekt die goed bij elkaar passen wanneer je binnen deze stijl een combinatie van verschillende stijlen wilt maken. Het is belangrijk dat je verzameling een geheel vormt.  het is heel makkelijk om binnen deze stijl fouten te maken en ervoor te zorgen dat je interieur eruit ziet als een bijeengeraapte boel. Probeer je te laten inspireren door experts in deze stijl.