Bij het uitkiezen van vloertegels komt veel kijken. Zo zijn er verschillende stijlen verkrijgbaar, groottes en natuurlijk prijsklasse. Met onze tips zorgen we ervoor dat je precies weet waar je op moet letten bij het maken van een keuze. Een vloertegel kopen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Maar door goed na te denken over de ruimtes waar je de tegels wilt laten leggen, voorkom je dat je straks tegen verkeerde keuzes aanloopt. Maak kennis met onze tips en behaal je voordeel.

Uitkiezen van een tegelformaat

Voordat je begint met het kiezen van een stijl of print op de tegels, raden we aan om te kijken naar de tegelformaten. Hoe groot moeten de tegels worden in jouw gewenste ruimte? Daarbij moet je ook rekening houden of de tegels passen bij de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan vochtbestendigheid of een combinatie met een vloerverwarming. Daarnaast moeten ze qua formaat ook passen. Het zou zonde zijn als je een groot gedeelte moet laten bijsnijden en daarbij veel resten overhoudt. De basis van het uitkiezen van vloertegels begint bij het uitkiezen van geschikte tegels en daarbij de tegelgrootte.

Kleur en printkeuzes

De kleur en print zijn belangrijke keuzes. We raden aan om goed na te denken over wat je wilt uitstralen in de betreffende kamer. Is er bijvoorbeeld veel lichtinval dan kun je voor donkere tegels gaan, is er weinig lichtinval? Dan komt een lichte tegel combinatie beter tot zijn recht. Daarnaast kunnen tegelprint ook een rol spelen. Wil je een druk patroon of juist een rustgevende en ontspannen patroon op de tegels. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de al bestaande elementen in de kamer kun je uiteindelijk een keuze maken.

Tegels voegen

De tegels moeten ook op de juiste manier gevoegd worden. Denk goed na over de kleur van het voegen. Het speelt een belangrijkere rol dan je denkt. Zo kan je een mooi en leuk tegelpatroon hebben uitgekozen, maar komt dit in zijn geheel niet tot zijn recht omdat je een verkeerd voegmateriaal hebt gebruikt. Bereid je hier goed op voor of laat het voegen over aan de vloerenspecialist.