Wil je graag in Eindhoven komen wonen? Lees hier alvast meer over de stad/gemeente Eindhoven.

Algemene informatie over Eindhoven

Eindhoven ligt in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. Eindhoven is zowel een stad als een gemeente en telt ongeveer 236.000 inwoners. In 2020 is meer dan de helft (~63%) van de bevolking in Eindhoven autochtoon. Ongeveer 22% van de bevolking is niet-westers allochtoon en 15% is een Westerse allochtoon. Eindhoven bestaat uit 7 verschillende stadsdelen en kent de langste caféstraat van Nederland: Stratumseind. Je vindt hier maar liefst 50+ cafés, kroegen en clubs. Ook vind je in het verlengde van de Stratumseind een uitgaansgelegenheid gebied voor de LHBTI- community. Daarnaast vind je hier veel parken, monumenten, kunst en musea. Al met al is er genoeg te zien en te beleven in Eindhoven en kun je hier heerlijk wonen. 

De 7 stadsdelen van Eindhoven

Eindhoven is ‘opgedeeld’ in 7 verschillende stadsdelen. Er zijn hierdoor vele mogelijke wijken en buurten om in te wonen:

  1. Eindhoven Centrum: Het centrum van Eindhoven is weer te onderscheiden in 5 wijken. In het centrum staat bijvoorbeeld TU Eindhoven, de winkelstraat en vind je de lange straat met cafés. Je kunt bij genoeg cafés en kroegen terecht wanneer je een avondje uit gaat! 
  2. Woensel-Noord: Woensel-Noord ligt zoals de naam al doet vermoeden in het noorden van Eindhoven. Woensel-Noord ligt naast rivier de Dommel. Hier vind je 4 wijken waar vooral huizen zijn gebouwd.  
  3. Woensel-Zuid: Woensel-Zuid staat loodrecht onder Woensel-Noord. Woensel-zuid is onderverdeeld in 3 wijken. 
  4. Tongelre: Tongelre heeft 3 wijken en 10 buurten. In Tonglere vind je een aantal villabuurten, namelijk: de Karpen, Koudenhoven en Villaparken. De Lakerlopen kenmerkt zich vooral door de nieuwbouwhuizen. 
  5. Statum: Statum ligt recht onderin Eindhoven en kent 3 wijken en 22 buurten. 
  6. Gestel: Dit stadsdeel van Eindhoven is erg groen, door onder andere Genneper Park en de Dommelzone. In Gestel vind je vooral huizen die gebouwd zijn na 1970. 
  7. Strijp: Strijp kent drie wijken en 22 buurten. 

Ben je opzoek naar een huis in Eindhoven en wil je nog meer weten over de verschillende stadsdelen, wijken en buurten. Neem dan contact op met makelaar Eindhoven voor een aankoopmakelaar. Je huis juist verkopen in Eindhoven? Ook dan kun je terecht bij de makelaarstoppers van Hypodomus Eindhoven.