Je inboedel herzien is een van de leukste projecten om thuis uit te voeren. Naast het uitkiezen moet je de meubels ook nog uit de winkel meenemen. Allemaal leuk en aardig, tot je de meest extreme weersomstandigheden tegenkomt. Wat nu? We hebben informatie op een rijtje gezet waarmee je ook in de meest extreme weersomstandigheden met alle nieuw aangekochte meubels veilig thuiskomt.

Wat te doen bij een hevige storm en regen?

Wanneer je met veel bagage weer terugrijdt naar huis moet je in een storm je rijgedrag aanpassen. We spreken van een storm bij windkracht van 9 of meer en met windstoten boven 100 kilometer per uur. Laat je snelheid iets zakken. Ga niet te langzaam rijden. Houd beide handen aan het stuur en let goed op het verkeer om je heen. Bij sprake van veel regen raden we aan om zoveel mogelijk in rechte lijnen te rijden. Wanneer je het gevoel krijgt dat je auto onbestuurbaar is dan kan er sprake zijn van aquaplanning. Blijf in een rechte lijn en laat voorzichtig het gas gaan, je krijgt op deze manier vanzelf weer grip op de weg en zo voorkom je dat je in een slip terecht komt.

Wat te doen bij sneeuw en gladheid?

Een ongeluk zit in een klein hoekje als er sprake is van gladheid of een dikke pak sneeuw. Daarom raden we aan om de afstand op je voorganger te verdubbelen en de gebruikelijke snelheid te halveren. Mocht je auto toch beginnen te glijden, dan heb je net wat meer speling om uit te wijken en te reageren. Met extra bagage in of achter de auto is het ook aan te raden om voorzichtiger te doen. Zorg dat je rustig optrekt en afremt. Op deze manier hou je de controle over de auto. Een te wilde manoeuvre van slechts enkele seconden kan er al voor zorgen dat je de controle verliest. Kijk goed vooruit om verkeerssituaties in te schatten. Dit geldt ook voor het rijden met winterbanden.

Wat te doen bij mist?

Rijden met mist is altijd verraderlijk. We raden daarom aan om het functioneren van het mistachterlicht van je auto goed te controleren. Werkt deze niet goed of helemaal niet? Een mistachterlicht kopen doe je voordelig bij Broekhuis-autos.nl. Deze verlichting mag enkel gebruikt worden als er sprake is van dichte mist waarbij je niet verder kan kijken dan circa 50 meter. Het is verplicht om te beschikken over een mistlicht. Gebruik het dan ook enkel in de ergste mistomstandigheden. Het is verboden om het mistlicht te gebruiken in andere situaties waarbij je wel verder kan kijken dan 50 meter, zoals bij hevige regenval.