Wat hebben we veel tijd om na te denken over de interieurs van onze woningen. Echt geweldig om te zien hoe mensen er het beste van maken tijdens de coronacrisis. De flexibiliteit van mensen is overweldigend en we zien steeds meer initiatieven waarin mensen op creatieve wijze invulling proberen te geven aan hun sterk gereduceerde sociale en culturele leven. Investeren in de toekomst lijkt populair te zijn, bijvoorbeeld door het interieur van een woning aan te pakken. De waardetoevoeging die hier in de toekomst mogelijk en in het heden, in de vorm van wonen, zeker uit af te leiden is, blijkt een motivatie door te zijn om positief te blijven. (Dit is natuurlijk slechts één van de dingen die mensen motiveren). Bij badkamer zaandam kunnen ze je zeker inspireren op het vlak van verbouwen. 

Nieuwe badkamer 

Een van de dingen die je het beste kunt doen wanneer je een woning gaat verbouwen, is beginnen bij de badkamer, wanneer de rest redelijk op orde is. Veel mensen laten zich overtuigen door een nieuwe badkamer in een woning. Wanneer dan potentiële kopers over de vloer komen bij een kijkdag is het misschien wel direct raak.

Pak de keuken aan 

Een ander vertrek in een woning dat direct in het oog springt is de keuken. Zorg ervoor dat deze altijd mooi in orde is wanneer je woning gaat verkopen. Natuurlijk kun je ook zorgen dat de keuken leuk is zodat je er zelf profijt van hebt, maar misschien wil je nog helemaal niet verhuizen uit je woning, of misschien verhuis je wel nooit. De waardetoevoeging is dan niet per se in geld uit te drukken, maar wel in woonwaarde, dus het plezier dat jij er zelf aan hebt.

Pak je zolder aan 

We eindigen even bij het hoogste vertrek in je woning, dan hebben we het natuurlijk over de zolder. Voor veel mensen is dit een dumpplaats waar ze oude spullen die ze niet meer gebruiken neerzetten. Ze staan al jaren te verstoffen om uiteindelijk in de kringloop of op de vuilstort te belanden. Is dat nu een manier om met een vertrek om te gaan in je woning? Wij raden je aan om van de zolder een mooie loft te maken. Dan kun je bijvoorbeeld eerst een dakkapel laten plaatsen en daarna  op de zolder een loftindeling maken waarin alle woonfuncties, zoals keuken, zitplek en eventueel badkamertje, in elkaar overlopen en een grote woonruimte vormen. 

De loft is een woonvorm die ontstaan is in de jaren 70. In New York was er toen woningnood en kunstenaars hadden grote woningen nodig om hun werken te kunnen maken. Ze gingen  industriële ruimtes die leeg stonden, omtoveren tot residentiële ruimte, en zo konden ze dus, door de grote ruimte die deze industriële context had, hun grote werken maken. Natuurlijk werd de loft hierdoor helemaal hip en is daarna veel gekopieerd in andere steden en landen in de wereld. Lang niet allemaal in industriële ruimtes, maar ook gewoon bij mensen boven thuis.