Wanneer je islamitisch bent, weet je dat je soms op zoek bent naar producten die je niet zomaar in iedere winkel kunt kopen. Daar heb je dus een specialist voor nodig. Islamitische winkels zijn dan de specialist die je zoekt. Wist je dat Nederland meerdere van deze winkels kent? Ontdek hier wat deze bedrijven speciaal maakt en wat je hier allemaal koopt.

Wat is een islamitische winkel?

Zoals de naam al prijsgeeft, is een islamitische winkel een winkel die voornamelijk producten verkoopt rond het islamitische geloof. Dat gaat niet alleen om gebedskleden en korans, maar ook om kleding die bij de islamitische normen en waarden hoort. Ook boeken over belangrijke islamitische thema’s horen bij het assortiment, net als Arabische parfums of andere drogisterijproducten die bij de islamitische cultuur horen. Dat maakt een islamitische winkel een echte speciaalzaak voor alle volgers van de islam.

De voordelen van islamitische winkels

Tegenwoordig kun je op talloze plekken winkelen, dus waarom zou je voor een speciale islamitische winkel kiezen? Je mag op een paar voordelen rekenen wanneer je voor een specialist op het gebied van islamitische producten kiest.

  • Het assortiment is helemaal afgestemd op jouw culturele en religieuze wensen
  • Hier vind je alle belangrijke islamitische producten op één plek
  • Je koopt specialistische producten die je in gemiddelde winkels niet vindt
  • Je hoeft niet te twijfelen of bepaalde producten wel bij jouw standaarden passen

Speciale producten voor speciale gelegenheden

Speciale momenten in het leven moeten gevierd worden, maar dan wel op een manier die bij je past. Daarom hebben islamitische winkels vaak ook een assortiment voor feestdagen, waaronder Ramadan. Zo koop je prachtige decoraties voor Eid, maar ook mooie cadeaus om aan je familie en vrienden te geven. Verras belangrijke mensen in je leven met een luxe koran of vind speelgoed dat de kleintjes leert over deze heilige maand. Ook azanklokken, dadels en andere essentiële producten voor feestdagen koop je bij een islamitische winkel.

Kleding voor iedere tijd van het jaar

Zowel mannen als vrouwen kopen hun kleding bij een islamitische winkel. Zo hebben vrouwen de keuze uit verschillende hijabs, speldjes en onderkapjes. Ook geschikte zwemkleding en gebedskleding horen bij de mogelijkheden. Mannen kopen een ayaba, maar kiezen ook uit verschillende mutsen en sjaals. Zelfs kinderen kopen hun kleding bij islamitische winkels. Het gaat dan meestal om gebedskleding, maar ook kleine hijabs vind je meestal in het assortiment. Zo is het mogelijk om voor iedere speciale gelegenheid een geschikte outfit samen te stellen, die helemaal past bij de standaarden binnen de islamitische cultuur. Een islamitische winkel heeft een groot assortiment, waardoor je genoeg keuze hebt op het gebied van kleur en stijl.