Bij het opnieuw inrichten van woningen of het laten bouwen van een huis, kijken we steeds meer hoe we gezonder en milieuvriendelijker kunnen leven. Dit zijn aspecten dat steeds meer onder de aandacht worden gebracht. Daarom hebben we voor jou de beste tips op een rij gezet hoe je dit het beste kunt realiseren. Vervang een bureau door een ergonomisch verstelbaar bureau en ga voor eigen schone energievoorziening. Lees snel verder voor meer tips.

Refurbished producten

Bij het inrichten horen ook elektronische apparaten. Denk maar aan een vaatwasser, wasmachine en droger. Deze nieuw aanschaffen is een flinke investering. Geef daarom refurbished producten een kans. Zo gaan we gezamenlijk de massaproductie tegen waar nieuwe materialen gemaakt moeten worden. En voorkomen we dat er onnodig nieuwe producten worden geproduceerd. Veel gebruikte modellen kunnen met vervanging van onderdelen en een goede onderhoudsbeurt weer functioneren als nieuw. Voorkom dat tweedehands producten met potentie dus op de afvalbult terechtkomen.

Geef je meubels een tweede leven

Wanneer meubels zijn versleten of niet goed meer zitten of functioneren dan kies je vaak voor nieuw meubilair. Terwijl de meeste versleten meubels met wat aandacht weer kunnen functioneren als nieuw. Denk aan het schuren en opnieuw lakken van een tafel of een bureaublad een tweede leven geven als een nieuw product, zoals een dienblad. Of je kan je meubels laten reinigen door een professional. Zo zien je oude meubels er weer als nieuw uit. Kies daarom voor tweedehands en refurbished meubilair. Zo voorkomen we, net zoals bij de elektrische apparaten, meubilair op de afvalbult terecht komen en we nieuw materialen gaan gebruiken en de aarde uitputten.

Eigen energievoorziening in Friesland

De energiecentrales waar wij onze elektriciteit vandaan halen putten de aarde uit. De grondstoffen worden in een rap tempo vergaard en de uitstootgassen hebben hun effect op het klimaat wereldwijd. Steeds meer woningen van de toekomst richten zich op een eigen energievoorziening. Zoals zonnepanelen op het dak. Een schone manier van energie opwekken zonder de schadelijke uitlaatstoffen. Ga in gesprek met een zonnepanelenspecialist en ontdek de milieu- en financiële voordelen van zonnepanelen.