Steeds meer mensen maken gebruik van de vrije huursector om een woning te verhuren. Een investering dat uiteindelijk een mooi pensioen kan opleveren. Maar ben je bereid om hier veel aandacht aan te besteden? Je moet eerst een woning kopen en vervolgens verhuren en ook onderhouden. Hoe kan je dit het beste aanpakken? Dat behandelen we verder in deze blog. Lees snel verder voor de beste tips om een woning te gaan verhuren. 

De locatie van de woning 

De eerste stap is het lokaliseren waar je een woning wilt gaan kopen. Dit heeft waarschijnlijk de grootste invloed op de prijs dat je mag vragen en de kans dat er genoeg vraag is. Zodat je altijd aan het verhuren bent. Daarnaast moet je goed letten op concurrentie. Zijn er heel veel woningen in de buurt die verhuurd worden? Dan moet je altijd een schatting maken of er voldoende vraag overblijft om jouw woning ook te verhuren. Je wilt niet in een buurt een woning hebben waar veel woningen leeg staan. 

Dicht bij voorzieningen 

De voorzieningen rondom de woning kunnen de huurprijs nog meer opvoeren. Denk aan een zwembad of meer met strand in de buurt. Als je van plan bent te gaan verhuren aan studenten is de locatie dicht bij de binnenstad of de school ook belangrijk. Alle aspecten helpen mee. Een klein verschil in prijs kan namelijk op de lange termijn een enorm verschil maken aan winst. Maak je afwegingen dus zorgvuldig bij het kiezen van een woning om te verhuren. 

Weinig tijd besteden aan verhuren 

De meest ideale situatie is om maandelijks lekker te verdienen en verder weinig om te kijken naar de verhuur woning. Echter, komt er bij het verhuren veel zaken kijken. Daarom raden we aan om gelijk van het begin te investeren in de woning en zorgen dat het een duurzame woning wordt. Zo blijft alles in een goede staat. Plan om de zoveel tijd een renovatie in. Zo voorkom je dat aspecten van de woning kapotgaan en achterstallig onderhoud ontstaat. Want als er eenmaal dingen kapotgaan dan kan het een hele lange lijst worden waar je ineens mee bezig moet gaan. 

De woning verhuren 

Het vinden van een ideale huurder is ook een uitdaging. Geef daarom deze zorgen uit handen aan Pandomo, verhuurmakelaar Groningen. Mede door het grote netwerk van een makelaar is een huurder snel gevonden.