Als je last hebt van je rug of gewrichten dan is traagschuim erg goed omdat dit materiaal zich helemaal naar je lichaam vormt en daardoor de druk en het gewicht op de zere plek te verminderen zodat deze beter kunnen herstellen.

Met een traagschuim topper weet je zeker dat je gewoon helemaal chill ligt. Dat maakt je leven licht. Uitermate geschikt ook voor mensen met last van de rug. 

Wat zijn de voordelen van traagschuim?

We hebben in de introductie al even genoemd dat het traagschuim bijzonder goed is voor mensen die last hebben van je lichaam omdat ze op deze manier kunnen profiteren van de ondersteuning die het materiaal beat. Traagschuim vormt zich helemaal naar je lichaam.  wanneer je aan het slapen bent pas het materiaal zich helemaal aan. Zo zul je altijd in de slaaphouding liggen die prima is. Heb je last van zenuwbanen of bloedvaten, dan is traagschuim ook erg goed omdat deze ervoor zorgt dat de genoemde zaken niet belast worden en eigenlijk dus ontlast worden. 

Een topdek van traagschuim leg je op je matras neer waardoor je bed hoger wordt en zachter ligt. Dit is handig wanneer een matras uiteindelijk toch een beetje te hard blijkt te zijn, dan kun je dus je bed een zachtere ligging geven. 

Hoe zit het met allergieën?

Mensen die allergieën hebben zullen vaker kritisch zijn op het matras dat ze in hun slaapkamer opnemen. Het goede nieuws is dat traagschuim anti-allergisch is en op deze manier mensen zeer veel baat hebben bij dit materiaal. Je wilt gewoon niet dat je last krijgt van je matras, allergische reactie zorgen ervoor dat je minder goed slaapt en daardoor allerlei andere aandoeningen het zou kunnen krijgen. 

Het materiaal is gemaakt door NASA dit gebeurde in 1966 en het heeft sindsdien zijn weg van de ruimtevaart naar de slaapkamer van Jan met de pet gevonden. 

We houden je op de hoogte van tips ten aanzien van wonen en inrichten. Lees onze blogs en doe er je voordeel mee.