Je kunt in duizenden situaties terechtkomen waarin het bijzonder belangrijk is dat je zo veilig mogelijk werkt. Wanneer je vanuit huis werkt, is er een ander soort veiligheid belangrijk dan wanneer je bijvoorbeeld op een fabrieksvloer werkt. 

Als zzp´er kun je in beide situaties terecht komen voor je werk. We raden je dan ook aan om deze blog goed door te lezen, want we hebben allerlei tips voor je verzameld.

Veiliger thuiswerken 

Wanneer je lang in je kantoor werkt dagelijks is het belangrijk dat je zorgt voor een goede atmosfeer waarin je werkt. Dit is niet alleen erg slim omdat je zo gewoon een stuk alerter bent, het is ook nog eens een keer zo dat het een stuk gezonder is. Zorg er dus voor dat je goed ventileert en eventueel ramen open zet. Een andere optie is natuurlijk om een ventilatiesysteem + zuivering te installeren. Via de natuurlijke weg kun je ook nog allerlei planten in je kantoor zetten die de lucht voor je zuiveren.

Werken op een werkvloer als zzp´er

Wanneer jij als zzp´er ingehuurd wordt door een bedrijf, dan is het mogelijk dat je op een werkvloer terechtkomt waar verschillende risico’s ten aanzien van de veiligheid een rol spelen. Het is altijd goed om te weten wat je moet doen in tijden van calamiteiten. Het kan zelfs zo zijn dat je ingehuurd wordt om juist de risico’s in kaart te brengen en er verslag van te doen zodat er verbeteringen plaats kunnen vinden. Veel van deze zaken worden behandeld in de VCA cursus. Tijdens deze cursus leer je op een veilige manier werken in een industriële of commerciële omgeving. Je haalt dan een vca certificaat

Een andere manier om veiliger te werken is wanneer je de BHV-cursus voor bedrijfshulpverlening volgt. Je mag jezelf bedrijfshulpverlener noemen wanneer jij het certificaat ervoor gehaald hebt. Bedrijfshulpverleners kunnen onder andere assisteren bij het blussen van branden, het evacueren van personeel en het bieden van eerste hulp. 

Er zit dus zowel een praktische als een theoretische kant aan het zijn van een bedrijfshulpverlener. Doe je er nog een een vca-cursus bij, dan zit je helemaal safe!