Iedereen die zich veel bezighoudt met het interieur in zijn of haar woning, weet natuurlijk precies welke meubels perfect bij elke woonstijl passen. Maar houd je hierbij ook rekening met de vloer die als canvas onder het interieur komt? In deze blog vertellen we je welke soort tegelvloeren passen bij diverse woonstijlen. 

Industrieel – betonlook tegels

Een stijl die al even erg in is en waarschijnlijk nog wel even zijn sterke positie behoudt, is de industriële woonstijl. Denk hierbij aan donkere kleuren, strakke vormen en materialen als metaal, beton en hout. Een vloer die hier erg goed bij past, is een betonlook vloer. Hier kan je keramische betonlook tegels voor gebruiken, zodat je geen last hebt van de nadelen van echt beton. 

Landelijk – houtlook tegels

Een eenvoudige, knusse woonstijl is landelijk! Als je een woonkamer met een landelijke stijl binnenloopt, word je direct omhelst door de warmte die deze stijl uitstraalt. Dus ben je gek op zachte kleuren gecombineerd met een zandkleur? En houd je van spullen met een handgemaakte look? Dan is de landelijke woonstijl echt iets voor jou.

Maar welke vloer hoort daar dan bij? Een houten vloer maakt het echt af en zorgt voor dat robuuste element. Maar in sommige gevallen kan hout nogal veel van je tijd kosten door het onderhoud. Overweeg daarom eens om houtlook vloertegels in je woonkamer aan te leggen.

Klassiek – natuursteen tegels

Een stijlvolle ruimte vol donkere kleuren, marmer en kunstwerken van de oude meesters. Ben je daar ook gek op? Dan is een klassieke woonstijl vast terug te vinden in jouw woning. 

De vloer is dan ook een belangrijk element voor een klassieke ruimte. Je kan niet zomaar lichte houten planken plaatsen. Wat wel perfect aansluit, zijn keramische natuursteen tegels. Deze zien er prachtig uit en brengen al het interieur samen.