Steeds meer mensen willen een tennisbaan in hun achtertuin hebben. Ook zijn er steeds meer sportverenigingen die een tennisbaan willen hebben. Het laten plaatsen van een tennisbaan is iets wat je moet overlaten aan een professional. Toch is het soms lastig om de juiste tennisbaan uit te kiezen en zijn er veel verschillen. Iedere tennisbaan heeft zijn voor- en nadelen, dit maakt het kiezen van een geschikte tennisbaan heel erg lastig. Toch kiezen de meeste verenigingen en mensen die een tennisbaan willen, voor een smashcourt tennisbaan. Aan deze tennisbaan zitten heel veel voordelen verbonden en dit maakt de tennisbaan ideaal voor een potje tennis. Wil jij weten wat de voordelen zijn? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Kenmerken van een smashcourt tennisbaan

Voordat we jou wat vertellen over de voordelen van deze tennisbaan, is het verstandig om meer te weten te komen over de kenmerken. Een tennisbaan van het merk smashcourt is heel erg sterk en staat bekend om zijn roodzand kunstgras. Deze baansoort is het hele jaar bespeelbaar en heeft weinig onderhoud nodig vergeleken met andere tennisbanen. De tennisbaan is 12 maanden per jaar bespeelbaar en zoals eerder vermeld onderhoudsvriendelijk. Daarnaast kan je deze tennisbaan zowel binnen als buiten gebruikt worden en heeft deze tennisbaan een levensduur van 10 tot 15 jaar. Het is ook een groot voordeel dat de tennisbaan snel kan opdrogen, zo is de tennisbaan weer snel bespeelbaar na regen.

Voordelen

De voordelen van een smashcourt zijn enorm voor de speeleigenschappen. Je kunt er namelijk heel goed op glijden en dit kan met tennis heel erg belangrijk zijn. Daarnaast heeft deze tennisbaan ook een prettige balstuit en balsnelheid. De zachte ondergrond van de tennisbaan is ook een gigantisch voordeel. Je krijgt op deze manier minder last van jouw spieren en jouw gewrichten krijgen ook minder te verduren. De voordelen van een smashcourt tennisbaan zijn dus enorm en je kunt deze eenvoudig op het internet bestellen. Zoek een aanbieder uit die de tennisbaan bij jou kan leveren en ook op de juiste manier kan plaatsen.