We kunnen wel vaststellen dat sinds de start van de globale pandemie in 2020 het thuiswerken voorgoed is veranderd. De indeling van het dagelijks leven is anders en het aanpassingsvermogen is bij veel mensen op de proef gesteld. Er zijn nadelen, maar gelukkig zijn er ook veel voordelen van het vele thuiswerken. Bij het thuiswerken hoort natuurlijk een goede thuiswerkplek en daarover willen we je graag de beste tips geven.

Dag routine vaststellen

Wanneer je naar kantoor reist en vervolgens daar werkt en in de avond weer terugreist heb je meestal een vaste routine. Dit patroon kan je op gegeven moment steeds herhalen en dit zorgt voor een goede workflow om door de week heen te komen. Wanneer je ineens thuis werkt zijn deze rituelen weg en moet je je ineens aanpassen. Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld opstartproblemen, vasthouden van concentratie en het gemis van sociaal contact met collega’s. Voor het thuiswerken raden we aan om ook schema op te stellen zodat je voor jezelf een thuiswerk flow kan creëren.

Thuiswerkplek inrichten

Een thuiswerkplek inrichten kan op meerdere manieren. Dit is vaak een voorbeeld van het testen van het aanpassingsvermogen. Zo kan een werkplek bestaan uit de eettafel of misschien heb je wel de luxe om die saaie logeerkamer om te zetten tot een werkruimte. Zo verschilt het ook per persoon wat je nog aanvullend moet aanschaffen om ideaal thuis te kunnen werken. We raden aan om hier een prioriteit te geven aan een goede bureaustoel en bureau. Kijk voor de beste thuiswerkplek combinaties op www.bestbudgetkantoormeubelen.nl.

Online sociaal interactie

Een van de dingen dat we inleveren bij het dagelijks thuiswerken is sociaal contact. Dat is voor de één een genot en van de andere een groot gemis. Je kunt je dan soms geïsoleerd voelen van de werkomgeving. Een van de oplossingen hiervan is videobellen met collega’s. Iets wat we steeds vaker zijn gaan doen. Hou dit er ook in en probeer daarbij collega’s ook te bellen in plaats van te mailen. Zorg ervoor dat er online borrels worden georganiseerd of plan een digitale koffiebreak in met een groep collega’s op een vast moment op de dag.