In deze blog nemen we met je door wat nu precies spouwmuurisolatie is. Veel mensen zijn niet op de hoogte van hoe het reilt en zeilt op dit gebied. Natuurlijk vinden wij het leuk om je dan hierover te informeren zodat je je voordeel de mee kunt doen en op verschillende manieren kunnen besparen. Lees snel verder in deze tekst en kom erachter hoe het in jouw situatie goed kan werken om de spouwmuurisolatie aan te pakken.

Wat is spouwmuurisolatie?

Sinds zeer lange tijd is er gebruik gemaakt van spouwmuurisolatie om een woning vochtvrij te maken en te zorgen dat de temperatuur in een woning op peil kan blijven. Veel later kwamen daar de overwegingen bij van energiezuinig de woning verwarmen. Vroeger werd er vooral gebruik gemaakt van organische materialen om de spouwmuur te vullen en zo de verschillende doelen te behalen. Helaas is het zo, dat deze organische materialen niet voor de moderne tijd afdoende isoleren. Er is een mogelijkheid om moderne spouwmuurisolatie te kiezen en dit door een bedrijf te laten installeren in je spouwmuren. Even voor de goede orde: dit is de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur.

Wat is moderne spouwmuurisolatie?

Een van de meest moderne manieren van spouwmuurisolatie is het injecteren van bepaalde kunststof parels in de spouwmuur en deze te laten reageren met water zodat er een isolerende laag ontstaat. Deze gaat zowel vocht als energieverlies in de vorm van warmte tegen.

Een bedrijf kan heel gemakkelijk voor jou kijken of de spouwmuurisolatie wel helemaal op orde is en dan ook direct verschillende aanpassingen doen die nodig zijn om de spouwmuurisolatie helemaal te laten overeenkomen met de moderne criteria die gelden voor isolatie.

De voordelen van een gedegen spouwmuurisolatie zijn erg groot, zo kun je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de energierekening aan het einde van de maand stuk lager is en ook je ecologische voetafdruk wordt bijzonder klein.