De mogelijkheden met douglas planken zijn enorm. Mocht je het heerlijk vinden om zelf te klussen, dan ben je wellicht al op de hoogte van de mogelijkheden met houten planken. Toch kun je ook dan dit artikel doornemen ter inspiratie. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende mogelijkheden met douglas planken. Douglas planken vormen het perfecte materiaal voor de doe-het-zelver. Daarom is het prettig als je gebruik kunt maken van dit materiaal.

De mooiste douglas planken

Wil je met douglas planken werken, dan is het wel van belang dat je ook voor mooie planken kiest. Wat de uitstraling en kwaliteit betreft, kan er namelijk verschil tussen de planken zitten. Het is zeker aan te raden om je in de verschillende aanbieders te verdiepen. Zo kun je namelijk beter bepalen waar je de planken het best kunt bestellen. Je kunt aanbieders vergelijken door recensies door te nemen, maar ook door gewoon eens goed op de website te kijken. We raden je aan om dit zeker eens te doen.

Maak je eigen meubilair of tuinhuisje

Douglas planken kun je bijvoorbeeld gebruiken om je eigen meubilair of tuinhuisje mee te maken. Als je een beetje handig bent, dan is het helemaal niet moeilijk om douglas planken voor een van deze twee doeleindes te gebruiken. Het enige dat je nodig hebt, is voldoende tijd. Er zijn verschillende ontwerpen te vinden en je kunt online ook talloze instructievideo’s bekijken. Mocht je zelf aan de slag gaan, dan zal je doorgaans een heel stuk goedkoper uit zijn dan wanneer je meubilair gaat bestellen of een tuinhuis laat bouwen.

Ook ideaal voor de schutting

Douglas planken zijn niet alleen heel handig voor je tuinhuisje, maar zijn ook ideaal voor de schutting. Met behulp van een aantal palen en planken timmer je eenvoudig een schutting in elkaar. Belangrijk is om de palen diep genoeg in de grond te slaan. Bovendien is het belangrijk om het juiste gereedschap te hebben. Wil je douglas planken voor buiten gebruiken, dan is het ook belangrijk om het hout te impregneren. Zo zal het langer meegaan en niet zo snel beschadigen als gevolg van regen.