Een extra kamer in je woning is een echte luxe. Denk maar aan alle smalle appartementen en woningen in de binnenstad. Toch komt het voor in een nieuwbouwwoning dat je een extra kamer treft dan je origineel gepland had. En dat is zeker geen ramp, maar wat moet je ermee? Ga je het een creatieve invulling geven of wordt het een praktische kamer. We hebben een lijstje met de beste ideeën voor je op een rijtje gezet.

Rustkamer

Een kamer om even helemaal in weg te dromen. Ideaal? We raden dan de rustkamer aan. Een kamer zonder allerlei afleidingen. Maak bijvoorbeeld de kamer technologie vrij. Geen computers, telefoontjes of iPad’s. Maar een kamer om in te rusten en een goed boek te lezen. Voorzie de kamer met een heerlijke relaxstoel en een volle boekenkast in wit met alle bestsellers. Gun jezelf dat momentje in de week of dagelijks om in de rustkamer de tijd te spenderen.

Tweede woonkamer

Maak een tweede woonkamer maar dan geheel gericht op maximaal 1 of 2 personen. Een tweede leefruimte waar je kan rusten of waar je afgezonderd aan je projectjes of hobby’s kan werken. Je kunt hier voor een complete andere stijl gaan dan je gebruikelijke woonkamer. Ga voor nieuwe meubels of gebruik de ruimte om juist een stijl uit te proberen en te kijken welke interieurstijlen bij elkaar passen. Voor mensen die van verandering houden is dit ideaal om tussen deze leefruimtes af te wisselen. Zo lijkt het net of je op vakantie of bezoek bent in een tweede woning. 

Multifunctionele kamer

Een van de valkuilen is dat een overgebleven kamer een soort van opvulkamer wordt. Een plek waar je alle spullen dumpt waar je even geen plek voor hebt. Dat is zonder, zorg juist dat je van deze kamer een waardevolle invulling geeft. Wanneer je er niet een specifieke kamer van wilt maken, benoem het dan een flexkamer. Een kamer waar je gasten kunt laten logeren, maar tegelijk om kan toveren tot een werkruimte. Visite met kinderen? Maak er een speelkamer van. Met een flexkamer heb je zo meerdere kamers in een.