Het kiezen van het type vloerbedekking voor je huis is erg vermakelijk en plezierig, maar niet altijd een eenvoudige taak. Je beslissing moet verder gaan dan esthetiek, dus het zou het beste zijn om een beetje meer te weten van het technische aspect, dat we verderop zullen bespreken. Het vinden van het type buitenvloer dat het beste past bij de omstandigheden van je huis lijkt misschien minder belangrijk in vergelijking met het kiezen van de kleur van de muren of de stijl van meubels die je zou willen. Het is echter iets dat niet over het hoofd mag worden gezien, want het is een cruciaal element.

Vele soorten om uit te kunnen kiezen

Vandaag gaan we ons richten op de soorten vloeren die kunnen worden gebruikt voor in de tuin. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden, aangezien het een type vloerbedekking is dat bestand moet zijn tegen zowel hoge als lage temperaturen en tegen andere extreme weersomstandigheden. Bovendien, hoewel de technische aspecten fundamenteel zijn, moeten we ook een vloer vinden die ons visueel bevalt, aangezien we op het terras of in de tuin enkele van de beste momenten tijdens het zomerseizoen zullen beleven. Om dit wat begrijpelijker te maken, zullen we vier van de beste en meest populaire soorten buitenvloeren voor de patio of het terras behandelen.

Tuintegels: een evergreen

Vloeren van Onlinetuinwarenhuis.nl tuintegels zijn een van de meest gebruikte opties. De reden, ze komen met veel voordelen. Allereerst zijn ze gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, tuintegels zijn ook bestand tegen temperatuurschommelingen, waardoor het een ideale optie voor de buitenruimte. Daarbij is dit type vloer gemakkelijk te leggen. Het is een evergreen, die tuintegel. Ze kunnen dus altijd. 

Andere populaire vloeren

Er zijn verschillende soorten keramische vloeren die we kunnen kiezen: er is klei, porcellanato, en de normale steengoed. Elk met zijn eigen specifieke voordelen:

Kleisteenvloer: ideaal om een rustieke flair aan je terras te geven, want het materiaal is zo goed als handgemaakt en heeft dus onregelmatigheden en onvolkomenheden die het heel bijzonder maken. Hoewel ze resistent zijn, vereisen ze enige behandeling en verzorging, omdat ze zeer gevoelig zijn voor oneffenheden.

Keramiek: het wordt sterk aanbevolen vanwege zijn duurzaamheid: krasbestendigheid en weerstand tegen hoge en lage temperaturen. Bovendien is het zeer veelzijdig en tegenwoordig vindt je tegels met vele vormen en kleuren, sommige imiteren zelfs texturen van andere materialen, zoals steen, marmer of zelfs hout. Het type is gemakkelijk te leggen, hoewel met een paar details rekening moet worden gehouden. Wanneer het een buitenvloer betreft, betekent dit dat de materialen aan meer plotselinge temperatuurschommelingen worden blootgesteld, zodat het nodig zou zijn om uitzettingsvoegen tussen de tegels te laten.