Wil je een mooie haag in je tuin, maar heb je een hekel aan snoeien? Ga dan voor een traag groeiende haag. Hagen die snel groeien moeten vaak wel twee keer of vaker gesnoeid worden per jaar. Een trage groeier behoeft dus minder onderhoud. Wij zetten hier de hagen op een rijtje die weinig tot geen snoei nodig hebben. Ideaal voor de luie tuinman!

Onderhoudsarme hagen

Taxushaag

De taxushaag is een groenblijvende en onderhoudsarme haag. Deze trage groeier hoef je slechts één keer per jaar te snoeien.

Ligusterhaag

De ligusterhaag behoeft een tot tweemaal per jaar snoei. Net zoals de taxus is deze soort bladhoudend groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren ’s winters ook aan de haag blijven zitten én groen blijven.

Bonte ligusterhaag

De bonte ligusterhaag is een prachtige variant op de gewone ligusterhaag. Deze hoeft niet per se als tuinafscheiding te worden geplant, maar kan ook solitair als mooie bolvorm struik in je tuin staan. De bladeren van de bonte ligusterhaag zijn geelbont/groen, waardoor deze mooi opvalt.

Meidoornhaag

De meidoornhaag is een bladverliezende haag. De balderen zijn donkergroen en kleuren in de herfst geeloranje/bruin. Na de herfst laat de haag zijn bladeren vallen en in het voorjaar lopen ze weer uit. De meidoornhaag kun je 1 tot 2 keer per jaar snoeien.

Olijfwilghaag

Wil je een bijzondere onderhoudsarme haag in je tuin? Dan is de olijfwilghaag iets voor jou! Deze haag geeft een Mediterraans tintje aan je tuinafscheiding. De bladeren zijn donkergroen aan de bovenkant en grijsgroen aan de onderkant. Ook de olijfwilghaag hoef je maar een keer per jaar te snoeien.

Spaanse aak haag

De Spaanse aak, beter bekend als de veldesdoorn, kennen we vooral als boom. Deze soort dient zich echter ook goed als haagvariant. De Spaanse aakhaag is bladverliezend en hoef je maar 1 keer per jaar te snoeien.

(Rode) zuurbes haag

De zuurbes haag is ook een bladverliezende haag. Het is een compacte groeier die ook doornen bevat. In mei komen er gele bloemen aan die in de herfst veranderen in rode bessen. Wil je wat meer kleur in je tuin? Kies dan voor de rode zuurbes haag. De bladeren van deze haag zijn donkerrood en kleuren in het najaar oranjerood.