Bij het inrichten van de gastkamer zul je vast afvragen welke meubels je precies nodig hebt. In deze blog behandelen we een aantal meubels die ervoor zorgen dat je het maximale uit je gastkamer haalt. Het gaat erom dat je een rustplek biedt voor gasten om te verblijven. Daarna kan je focussen op het verder aankleden van de kamer. Lees dus snel verder en ontdek welke meubels niet mogen ontbreken.

Het uitkiezen van een comfortabel bed

Het allerbelangrijkste wat niet mag ontbreken in de gastkamer is het bed. Een comfortabele plek om op uit te rusten. Het eenmalig verblijven op een ander plek kan voor velen onwennig zijn. Door te beschikken over een goed bed kan de gast een goede nachtrust tegemoet gaan. Met een goed bed maak je ook een goede indruk achter op je gast. Wanneer de ruimte beperkt is in de gastkamer kun je overwegen om te kiezen voor een uitklapbaar bed. Denk hierbij aan bedkasten van Haags Beddenbedrijf. Een ideaal 2 in 1 meubel om ruimte te besparen en wat tegelijk ook een mooie oogvanger is op de kamer.

Kledingkast met veel opbergruimtes

Een kast voor kleding mag absoluut niet ontbreken. Een gast dat op doorreis is of meerdere dagen verblijft zal graag zijn reisspullen kwijt willen. In plaats van dit in de koffer of tas te bewaren kun je met een kledingkast met lades je gast hiermee bedienen. Het is daarom belangrijk om voldoende ruimte te bieden om alles tijdens het verblijf kwijt te kunnen. Een ladekast helpt de bezoeker ook zijn of haar bagage te kunnen onderscheiden van elkaar en makkelijk uit en in te pakken bij aankomst en vertrek.

Functionele verlichting

Tijdens een verblijf is een nieuwe ruimte vaak onwennig. Het is daarom belangrijk om met de verlichting bij de basis te blijven. Je wilt juist voorkomen dat de bezoeker alles uitgebreid moet onderzoeken waar alle lichtknopjes zitten enzovoort. Denk hierbij aan een plafondlamp dat zowel bij de deur en het liefst ook bij het bed aan- en uitgedaan kan worden. Plaats een nachtlampje bij het bed. Door een goede basisverlichting aan te schaffen worden je gasten ook al op hun gemak gesteld.