Er zijn natuurlijk erg veel dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een nieuwe woning koopt of gaat kopen. Het kan in deze periode erg handig zijn om een lijstje te hebben met geheugensteuntjes aangezien het waarschijnlijk toch al hectisch genoeg is! Een huis kopen brengt namelijk vaak voor veel mensen aardig wat stress met zich mee. Dat is niet vreemd aangezien het een grote investering is waarbij er doorgaans absoluut grote bedragen komen kijken. Het is daarom in het belang van zowel de geldverstrekker als voor jou als nieuwe eigenaar dat alle financiën op orde zijn. In deze blog helpen we je daarom een handje zodat je makkelijker door het proces heen loopt.

Verzekeringen

Eigenlijk wil je dat zodra je je woning hebt gekocht, dus als het ware op de dag van de sleuteloverdracht, dat je je woning hebt verzekerd. Een van de verzekeringen die nagenoeg iedereen afsluit bij het aankopen van een woning, is een opstalverzekering. Daarnaast kiezen veel mensen ervoor om ook een inboedelverzekering af te sluiten evenals een aansprakelijkheidsverzekering, al is dit laatste ook verstandig wanneer je geen eigen woning hebt. Een opstalverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent in het geval van schade aan je woning, schuur of erf. Denk hierbij aan woningbrand of waterschade. Een inboedelverzekering is goed voor hetgeen in je huis, in je tuin en in je schuur staat aan spullen, apparaten, meubels, etc. Ben je op zoek naar een goede verzekering? Of het nu gaat om een opstalverzekering of een inboedelverzekering: kijk op www.verzekering.nl voor het vinden van diverse aanbieders.

Nutsvoorzieningen

In Nederland is het bij wet geregeld dat elk huis dat gebouwd wordt, aangesloten moet zijn op de zogenaamde nutsvoorzieningen. Hieronder vallen een gasaansluiting, aansluiting op het elektriciteitsnetwerk, een wateraansluiting en sinds enige jaren ook een internetverbinding. Als deze fysieke kabels zijn gelegd, dan heeft de aannemer zijn werk gedaan. Het is nu aan jou om een abonnement te nemen op deze voorzieningen. Regel dit ruim van te voren, want dan weet je zeker wanneer het gaat om een goedwerkende internetverbinding in huis, kan het zo maar wat langer duren dan je hoopt. Er zijn legio verhalen van woningeigenaren die de eerste maand het enkel en alleen moeten doen met hun mobiele internet. Dat is in deze tijden van thuiswerken natuurlijk heel erg onhandig!