Veel mensen richten zich vooral op het inrichten van de woonkamers, maar dit betekent dat formele eetkamers soms verwaarloosd worden. Misschien heb je wel een bijpassende eetkamer set gekozen waar je van houdt, maar heb je nooit de tijd genomen om de kamer af te maken. Of misschien vulde je de ruimte met meubels die je heel mooi vond, maar kwam je erachter dat de stoelen helemaal niet praktisch en comfortabel zitten. Door de kleuren, meubels, accessoires en zelfs de kamerindeling opnieuw aan te pakken, kan je je eetkamer een nieuw leven inblazen door een ruimte te creëren die er warm en uitnodigend uitziet.

Vloerkleed

Verzacht een moderne eethoek met een gezellig vloerkleed. Strakke, moderne ruimtes zien er het gezelligst uit als ze in balans zijn met handgemaakte elementen, zoals een prachtig kleed. 

Gekleurde muren

Gebruik leuke kleuren op de muur om een grote ruimte op te fleuren. Een enorme eetkamer klinkt misschien goed, maar dit kan snel kil aanvoelen. Rustieke kleuren zoals schorsbruin of mosgroen brengen de warmte naar boven in een eetkamer. Elke diepe tint zorgt voor een gezellig gevoel in een ruimte.

Eettafel en stoelen

De eettafel is het belangrijkste stuk uit de eetkamer. Zorg voor een mooie, opvallende tafel die ook praktisch is. Hetzelfde geldt voor de stoelen. Comfort én de looks zijn belangrijk. Design eetkamerstoelen met armleuning bieden het allebei.

Prikbord

Zet een prikbord neer op een onverwachte plaats. Weersta de onuitgesproken regel dat eetkamers onpersoonlijk moeten zijn door een prikbord mee te nemen om actuele momentopnamen te bewaren. Gasten zullen het op prijs stellen om tijdens het diner iets te bespreken!

Servieskast

Accessoires kunnen de kamer helemaal afmaken, dus denk na over de sfeer die je wilt creëren voordat je die servieskast vult. Kies ervoor om je servies nonchalant te stapelen om de ruimte wat losser te maken.